DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’da Yılbaşı Öncesi Yeni Zamlar Geldi

Samsun’da daha önceden suya gelen zammın ardı kesilmiyor. Su ücretlerine gelen zamdan sonra mezar yeri ücretlerine, tramvay ve dolmuş hatları yolcu ücretlerine zam geldi. Şimdi ise yol üstü otopark uygulaması Parktek’e de zam geldi.

Samsun’da Yılbaşı Öncesi Yeni Zamlar Geldi
Banner Resmi
25.08.2021
416
A+
A-

Samsun’da daha önceden suya gelen zammın ardı kesilmiyor. Su ücretlerine gelen zamdan sonra mezar yeri ücretlerine, tramvay ve dolmuş hatları yolcu ücretlerine zam geldi. Şimdi ise yol üstü otopark uygulaması Parktek’e de zam geldi.

Samsun’da 31 Mart yerel seçimlerinin ardından içme suyuna yüzde 25 zam gelmişti. Suya yapılan zam oranı Samsun’da tepkilere neden olurken, mezar yeri ücretlerine de zam yapılmıştı. Bu zamların ardından SAMULAŞ A.Ş bünyesinde bulunan tramvay ile halk otobüsleri ve şehir içi ulaşımında kullanılan dolmuşların yolcu ücretlerine de önceki gün zam gelmişti.

Samsun’da peş peşe gelen zamlar tepkilere neden olurken, içme suyuna yapılan zam oranının üzerinden aylar geçmesine rağmen, tepki görmeye devam ediyor. SAMULAŞ A.Ş tramvayları ve halk otobüslerinin yolcu ücretlerine yüzde 18 zam gelirken, 1, 2, 3, 4 Nolu dolmuş hatlarının kişi başı yolcu ücretleri de 3 liradan 3.5 liraya yükseltildi.

Bu zamların ardından Samsun’da yol üstü otopark uygulaması olarak bilinen ve sürücülerin tepki gösterdiği Parktek ücretlerine de Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi(UKOME) toplantısında zam yapılmasının görüşüldüğü gündeme geldi.

Hedef Halk Gazetesinden Zekeriya Fırat’ın haberine göre Parkomat sisteminin işletmecisi olan Park Tek firmasının park ücretlerine zam yapılması teklifi UKOME toplantısında görüşüldü. Parktek firmasının istediği, saatlik park ücretinin 6 lira olması teklifi, toplantıda kabul görmedi. Yol üstü otopark ücretlerine zam talebi revize edilerek 4 yada 5 lira olarak güncellendi.

ZAM KARARI İMZADA
Samsun’da Parkomatın saatlik ücretinin imzadan çıkması sonrası yürürlüğe girmesi beklenirken, parkomat sisteminde Büyük Cami Atatürk Bulvarı’nda saatlik 4 lira, 3 saatlik ücret olarak 10 lira alınıyor. İstiklal Caddesi, 100. Bulvarı, Lise, Saadet Caddeleri ile 19 Mayıs Bulvarı’nda 1 saatlik 3 lira, 3 saatlik park ücreti 9 lira alınıyor.

FUAR CADDESİ’NE PARKOMAT TALEBİ
Öte yandan, UKOME toplantısında Şoförler Odasının Fuar Caddesinde parkomat sisteminin faaliyete geçirilmesi talebi de gündeme geldi. Talebin toplantıda değerlendirilmediği, başka bir toplantıya bırakıldığı ileri sürüldü.

Firmanın istediği, saatlik park ücretinin 6 lira olması teklifi, toplantıda kabul görmedi. Zam talebi revize edilerek 4 yada 5 lira olarak güncellendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.