Dolar 34,0790
Euro 37,7356
Altın 2.754,50
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C

TatilBudur Eylül Ayı Rezervasyon Taleplerini Değerlendirdi: Eylül’de de Tatil Beldelerindeki Hareketlilik Devam Edecek

TatilBudur Eylül Ayı Rezervasyon Taleplerini Değerlendirdi: Eylül’de de Tatil Beldelerindeki Hareketlilik Devam Edecek
30 Ağustos 2024 07:00
1
A+
A-

Okula dönüş zamanının yaklaşması ile turizm sektörü yeniden hareketlendi. Eylül ayı rezervasyonlarında geçen seneye göre yüzde 20 oranında artış olduğunu söyleyen TatilBudur CEO’su Onur Otruş, sezon sonuna kadar bu oranın daha da yükselmesini beklediklerini dile getirdi.

Mevsim normallerinin üzerinde ilerleyen hava sıcaklıkları, henüz tatile gidemeyenler ya da yaz bitmeden bir kere daha tatil yapmak isteyenlere tatil imkanı sunuyor. 

Türkiye’nin değerli bölgelerinde, keyifli tatil deneyimlerine aracılık eden TatilBudur; Eylül ayı rezervasyon taleplerini değerlendirdi. TatilBudur CEO’su Onur Otruş, bu dönemde misafirlerinin yoğun olarak Bodrum ve Kuşadası’nın yanı sıra Alanya, Side ve Kemer bölgelerine rezervasyon yaptırdıklarını belirtti.  Rezervasyon adetlerini geçen sene ile karşılaştıran Onur Otruş “Eylül ayının ilk haftaları, okullar açılmadan tatil yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir tarih. Bu sene rezervasyonlarımızda geçen seneye göre yüzde 20 oranında artış olduğunu söylemek mümkün. Bu rakamın ay sonuna kadar yüzde 25’e ulaşmasını bekliyoruz.”dedi. Temmuz ve Ağustos aylarında genellikle uzun süreli konaklamaları tercih eden misafirlerinin Eylül’de ortalama 3-4 gece konaklamalı planlar yaptığını belirten Otruş “Güney Ege ve Akdeniz’e yönelik tatil planlamalarının, okullar açıldıktan sonra da devam edeceğini öngörüyoruz. Bu sene sezon Ekim sonuna kadar devam edecek. Daha sakin ve nispeten serin havalarda tatil yapmak isteyenlerin Eylül’ün ikinci yarısı ve Ekim ayı için planlamalar yaptığını görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.