Dolar 32,6000
Euro 34,8429
Altın 2.494,51
BİST 9.535,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 29°C

“Yılın kadını” Kunduz Ormanları’nda bulundu

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA KUNDUZ ORMANLARI’NDA ORMAN İŞİNDE ÇALIŞAN KADINLARI ZİYARET EDEN VEZİRKÖPRÜ ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ MERYEM BURÇİN IRMAK, KADINLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI

“Yılın kadını” Kunduz Ormanları’nda bulundu
13 Ekim 2021 01:18
378
A+
A-

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde “yılın kadını” Kunduz Ormanları’nda bulundu.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kunduz Ormanları’nda orman işinde çalışan kadınları ziyaret eden Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak, kadınların gününü kutlayarak yılın kadınını seçti. Orman işinde 300 kadının istihdam edildiği, kadınların hızar kullanma, tomruk soyma, araç yükleme, fidan üretme ve dikme işlerinde çalıştıkları 25 kadının mesleki yeterlilik belgesi aldığı, diğer kadınların sınava girdikleri ve belge almaya hak kazandıkları belirtildi.

Yılın kadını seçilen Sofular Mahallesi’nden Nermin Doğan orman işinin kadınlar için ağır bir iş olmadığını, ormanda aile bütçesine katkıda bulunma ve üretim yapmanın yanı sıra kadın olarak her işin üstesinden gelebileceklerini ve çalışmaktan memnun olduğunu belirtti.

Ormanda uzun yıllar çalışan Şerife Kalmış kadın olarak ormanda kesim, istif, ağaç soyma araş yükleme dahil her işi yaptıklarını ve ekmek parası kazandıklarını belirtti.

“Kunduz Ormanları’nın prensesi” olarak tanınan Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak kadın bir müdür olarak kadınlarla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kadınlarla çalışmak güzel bir duygu. Ormanda çalışan yaklaşık 300 kadın var. Bakın işlerinde kesim işlerin çalışıyorlar. Türk kadını her zaman erkeğinin yanındadır” dedi.

Bu sayının daha da artabileceğini belirten Irmak, Anadolu kadınının azimli olduğunu ve çalışmalarından memnun olduğunu ifade etti.

Meryem Burçin Irmak kadınlara şaldan yapılmış özel çiçekler vererek günlerini kutlarken Sofular Mahallesi Muhtarı Şerif Yol, Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Meryem Burçin Irmak’a sunduğu çiçekle büyük jest yaptı. Fidan üretimi yapan kadınlar da ziyaret edilerek günleri kutlandı. Kadınların 2019-2020 yılında yaklaşık 2 milyon 500 bin fidan ürettikleri belirtildi.

Kunduz Ormanları’ndaki etkinliğe Fidanlık ve Ağaçlandırma Şefi Mustafa Öngör, Kunduz Orman İşletme Şefi Abdullah Şahin, Orman İşletme personeli katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.