DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Zorlu Enerji, ZES elektrikli araç şarj istasyonu ağı ile 3 ödüle hak kazandı

ANKARA (AA) – Zorlu Enerji, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Ağı “Zorlu Energy Solutions (ZES)” ile ikisi uluslararası olmak üzere üç ödül aldı …

Banner Resmi
04.10.2021
269
A+
A-

ANKARA (AA) – Zorlu Enerji, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Ağı “Zorlu Energy Solutions (ZES)” ile ikisi uluslararası olmak üzere üç ödül aldı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde en yaygın elektrikli şarj istasyon ağına sahip ZES bilgi ve tecrübe birikimini yurt dışına taşımaya hazırlanıyor.

Zorlu Enerji, ZES ile şehirlerdeki karbon salımının en aza indirilmesini hedefliyor. Bu kapsamda pazar lideri olarak 1100'den fazla soketle 81 ilin tamamına hizmet veren ZES, sürdürülebilirliğe sağladığı katkı göz önünde bulundurularak ikisi uluslararası olmak üzere üç ödüle layık görüldü.

Şirket, ZES ile Birleşik Krallık'ın önde gelen iş ödülleri sağlayıcısı olan Awards Intelligence tarafından verilen Best Business Awards'ta “En İyi Sürdürülebilir Ürün ve Süreç” kategorisinde birinci seçildi. ABD merkezli Business Intelligence Group tarafından 2016 yılından bu yana her yıl, Sustainability Awards'ta ise “Yılın Sürdürülebilirlik Ürünü” kategorisinde ödül aldı.

ZES, Türkiye'de ise Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği’nin (SÜT-D), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin destekleriyle düzenlediği VII. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında tertip edilen “2021 Düşük Karbon Kahramanları” kapsamında, sera gazı emisyonlarını azaltıp karbon ayak izini düşürmeye yönelik sosyal ve teknik uygulamalar yürüten firmalar ve markalar arasında yer alarak ödüllendirildi.

Muhabir: Ayşenur Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.