Dolar 34,1506
Euro 37,1245
Altın 2.935,68
BİST 8.956,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Çok Bulutlu
Samsun
22°C
Çok Bulutlu
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 16°C

İsrail, Beyrut’un Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi

İsrail, Beyrut’un Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenledi
16 Ekim 2024 13:39
28
A+
A-

ANKARA-BHA

ABD’nin Beyrut’u vurmaması yönündeki uyarılarına rağmen İsrail, 5 gün sonra yeniden Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırının hemen ardından açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller, “Geçtiğimiz haftalarda İsrail hükümetine endişelerimizi ve buna karşı olduğumuzu açıkça belirttik” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, Beyrut’un Dahiye bölgesinde bulunan Hizbullah’a ait yeraltı silah deposuna saldırı düzenlediğini açıkladı. Ancak Lübnan medyası, işgal ordusunun Beyrut’un güney banliyölerine önceden uyarıda bulunmadan daha geniş çaplı saldırılar düzenlediğine dikkat çekerek, İsrail’in iddialarını yalanladı.

Lübnanlı kaynaklar, İsrail’in, önceki saldırılara kıyasla daha düşük kapsam ve güçte üç hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Dahiye’nin Haret Hreyk semti, önceki suikast girişimlerinin ardından büyük ölçüde harabe haline gelmiş durumda.

Başbakan Naciib Mikati, ABD’li yetkililerin, İsrail’in Beyrut ve güney banliyölerine yönelik saldırılarını azaltacağına dair güvence verdiğini belirtti. Güney Beyrut’un daha önce bu tür uyarılara maruz kaldığı, ancak saldırı yapılmadığı ifade edildi.

Eylül ayından bu yana Güney Beyrut’ta yoğun hava saldırıları gerçekleştirilmiş, en şiddetli saldırı ise 27 Eylül’de meydana gelmişti. Bu saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğü iddia edilmişti.

ABD, İsrail’i desteklemeye devam ettiğini ve bir füze savar sistemi ile asker gönderdiğini açıkladı. Ancak ABD, İsrail saldırılarının bölgedeki gerilimi tırmandırmasının ardından, sivil kayıpların artmasından endişe duyduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, bu sabah Lübnan’dan ülkenin kuzeyine yaklaşık 50 roket atıldığını bildirdi. Hizbullah, Safed kasabasına “büyük bir füze salvosu” fırlattığını duyurdu.

Son olarak, İsrail işgal güçleri, Dahiye’nin ardından Güney Lübnan’ın Nebatiye bölgesine de saldırı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.