Dolar 34,2713
Euro 37,6179
Altın 2.883,70
BİST 9.044,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
26°C
Parçalı Bulutlu
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 21°C

Bal yemek isteyen ayılar elektrikli tele takıldı

Bal yemek isteyen ayılar elektrikli tele takıldı
9 Ekim 2024 03:14
26
A+
A-

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde arı kovanlarından bal yemek isteyen ayıların elektrikli tel engeline takılması, güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Deveören köyü Çaral Mahallesi’nde arıcılık yapan Erhamin Koç’un arı kovanlarının bulunduğu alana gece saatlerinde 3 ayı geldi. Ayılar, kovanların bulunduğu alana elektrikli teller nedeniyle ulaşamadı. Kovanların etrafında dolaşan ayılar, daha sonra alandan uzaklaştı.

O anlar, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Emirhan Koç, köpeklerinin havlamasıyla uyandığını söyledi.

Cep telefonundan güvenlik kamerası kayıtlarını kontrol ettiğini belirten Koç, “Kamerayı açtım, üç ayı kovanlara yaklaşıyordu. Hemen havaya ateş açtım ama kaçmalarına neden olan şey elektrikli telin şokuydu.” diye konuştu.

Koç, bölgede ayıların sık sık görüldüğünü dile getirerek, “43 kovanı koruyan elektrikli tel, ayıların ballara zarar vermesini engelledi. Daha önce de benzer bir olay yaşadık. Ayılar daha önce de kovanlara saldırdı. Elektrikli teller sayesinde kovanlar zarar görmedi.” ifadelerini kullandı.

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.