Dolar 32,7950
Euro 35,1535
Altın 2.449,48
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 28°C

İstanbul Müzik Festivali’nde müzik ziyafeti

İstanbul Müzik Festivali’nde müzik ziyafeti
4 Haziran 2024 23:12
53
A+
A-

Bu yıl 52’ncisi düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, Budapeşte Festival Orkestrası ve Francesco Piemontesi’nin büyüleyici performansına ev sahipliği yaptı. Mercedes-Benz’in katkılarıyla gerçekleşen konserde Johannes Brahms’ın eserleri, Budapeşte Festival Orkestrası’nın etkileyici performansı ve usta piyanist Francesco Piemontesi’nin yorumuyla yeniden hayat buldu.

 

Dünyanın en iyi orkestraları arasında gösterilen Budapeşte Festival Orkestrası ile Alman Klasik ve Romantik dönem repertuvarının önde gelen yorumcularından Francesco Piemontesi, Brahms’a adanmış bir konserle İstanbul Müzik Festivali’ne konuk oldu. Günümüzün en vizyoner şeflerinden Iván Fischer’ın yönetimindeki konser, İzleyicilerden tam not alarak klasik müzik tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşattı. 

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından seçkin orkestraları ve yetenekli solistleri ağırlayan festivalin “Yüksek Katkıda Bulunan Gösteri Sponsoru” olan Mercedes-Benz, kültür ve sanat yaşamının zenginleşmesine katkı sağlama misyonunu sürdürüyor. Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Sanatseverleri dünyaca ünlü müzisyenlerle, muazzam performanslarla buluşturan Türkiye’nin en uzun soluklu ve sürdürülebilir etkinliklerinden biri olan İstanbul Müzik Festivali’ni 37 yıldır kesintisiz olarak desteklemekten gurur duyuyoruz. Mercedes-Benz olarak, kültür ve sanatın gelişimine destek vererek sanatın evrenselliğini ve erişilebilirliğini artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Festivalin yıllardır büyük bir beğeniyle takip edilen ve İstanbul’un parklarını müzikle buluşturan Hafta Sonu Klasikleri, bu yıl da Mercedes-Benz’in katkılarıyla gerçekleşti. Hollandalı acapella korosu MAZE Voices, Fenerbahçe Parkı’nda büyüleyici bir performans sergilerken, Avusturyalı şan-piyano ikilisi Mina Mas, Yıldız Parkı’nda izleyicilere açık havada müzik ziyafeti sundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.