Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 28°C
Çar 27°C

Müzede Sahne Başladı

Müzede Sahne Başladı
23 Ağustos 2024 18:12
15
A+
A-

Sakıp Sabancı Müzesi’nin Sabancı Vakfı desteğiyle her yıl Ağustos ayında düzenlediği Gösteri Sanatları Günleri MÜZEDE SAHNE İbrahim Selim’in “Bana Kimse Ne Olduğunu Anlatmadı” oyunuyla başladı. Bu yıl “Gözler Duyar Kulaklar Görür” temasıyla gerçekleşen etkinlik 25 Ağustos Pazar gününe kadar devam edecek.

 

Ayşe Draz’ın sanat yönetmenliğinde, farklı disiplinleri bir araya getirerek, seyircilerin çeşitli duyularına hitap eden bir programla izleyiciyle buluşan MÜZEDE SAHNE, gösteri sanatlarında farklı duyusal deneyimlerin birbirine tercüme edilmesine odaklanıyor. Görselliğin içindeki müziği ortaya çıkardığı gibi, müziğin harekete geçirdiği görselliği de ortaya koyuyor. Duyuların derinlemesine deneyimlenmesine olanak tanıyan program, ele aldığı temalarla hafızanın zamansal yolculuğunda kaybolmaya da davet ediyor.

Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer “Ana destekçimiz Sabancı Vakfı ile birlikte sekizinci kez Müzede Sahne’yi gerçekleştiriyoruz. İlk başladığı yıldan bu yana kapsamlı bir gösteri sanatları haftasına evrilen etkinliğimiz şehirde kalan sanatseverlere Boğaziçi’nin eşsiz manzarasında unutulmaz saatler sunuyor. Bu yıl temamızı sanat yönetmenimiz Ayşe Draz’la birlikte “Gözler Duyar Kulaklar Görür” olarak belirledik. Bir sanat disiplini olarak tiyatronun sadece görsel değil birçok duyuya hitap eden yönünün altını çizmek istedik. Oyun, müzik, dans, performans gibi gösteri sanatlarının farklı disiplinlerini de kapsayan ve farklı yaş gruplarına hitap eden bir program oluştu.” dedi. 

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan “Sabancı Vakfı olarak, 50 yıldır tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum yaratma idealiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kültür-sanat faaliyetlerinin de toplumsal gelişim için çok önemli bir yerde durduğunun bilinciyle, uzun yıllardır bu alandaki desteklerimizi devam ettiriyoruz. Sakıp Sabancı Müzesi’nin çok yönlülüğünü yansıtan ‘Müzede Sahne’ de bu projelerden biri. Bu yıl 8. kez Sakıp Sabancı Müzesi’nin eşsiz boğaz manzarasına karşı gerçekleştirilecek Müzede Sahne, gösteri sanatlarının her yıl ilgiyle beklenen adresi konumuna geldi. Bu yıl görselliğin yanında işitsel duyulara da hitap eden çok daha kapsamlı bir programla, her yaştan sanatseverle buluşmaya hazırlanan etkinliğin düzenlenmesine büyük emek veren başta Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer olmak üzere Sakıp Sabancı Müzesi ekibine ve programın sanat yönetmeni Ayşe Draz’a teşekkür ederiz.” dedi.

MÜZEDE SAHNE 25 Ağustos Pazar gününe kadar farklı etkinlik ve gösterilerle Sakıp Sabancı Müzesi’nde devam edecek. Etkinliğin biletleri biletinial platformu üzerinden satın alınabilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.