Dolar 32,9831
Euro 35,2942
Altın 2.455,55
BİST 10.640,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

“Ört-Kapat-Yama” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu

“Ört-Kapat-Yama” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu
5 Haziran 2024 15:36
34
A+
A-

EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen sergide yüksek lisans öğrencileri; Alper Bulut, Betül İclal Şenol ve Gökçe Dilay Şengün’ün bireysel farklı alt temalarında özgün karışık teknikli çalışmaları sergilendi. Güzel Sanatlar Bölümü Sergi Salonunda gerçekleşen açılışa EÜ Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Seda Ağırbaş’ın yanı sıra öğrenciler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Merih Tekin Bender, sergideki eserlerin, insanların yaralarını ve zaaflarını iyileştirmek ya da gizlemek için sergiledikleri duygulara yönelik metaforlar barındırdığını dile getirdi. Prof. Dr. Tekin Bender, “Bugün sizlerle, yüksek lisans öğrencilerimizin ‘Deneysel Sanat Atölyesi’ dersinde yapmış oldukları çalışmaların sonuçlarını paylaşmak için bir araya geldik. Biz, bu derste öğrencilerimizle beraber sanatçıların deneysel yanları ile neleri keşfettikleri üzerine başka sanatçıların örneklerini ve işlerini anlamaya çalıştık. Hem onlar üzerinden tartışarak hem de kendimiz neler yapabiliriz ve ifade olanaklarımızı nasıl çeşitlendirebiliriz gibi konular üzerinden teorik dersler yürüttük.  Bu dersleri yürütürken arkadaşlarımız şunu anladılar; aslında sanatçılar için kendilerini ifade etmelerinin yolu ve olanakları sınırsız ve çok çeşitli. Bunları denemek de deneysel bir tavıra girmek de kişinin yaratıcılığını geliştiriyor ve güçlendiriyor. Dersimiz teorik olmasına rağmen güzel sanatlar öğrencisi olarak onların bu derste öğrendiklerini uygulamalı birer işle de ortaya koyabilecekleri bir sergiye dönüştürmek istedik. Geçmişten bugüne gelen ve içimizde yaşadığımız her türlü duygu şu andaki halimizi şekillendiriyor. Kimi zaman olumsuz da olsa olumlu da olsa örtmek, kapatmak ve belki de yamamak ile iyileştirmek istediğimiz yanlarımız oluyor. Öğrencilerimiz de, ‘Ört, Kapat, Yama’  teması ile bizler Neleri örtüyoruz? Neleri yamıyoruz? üzerine düşünerek bu çalışmaları ortaya çıkardılar” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından eser sahibi öğrenciler, sergi manifestosunu okuyarak eserleri hakkında katılımcılara bilgilendirici notlar aktardılar. Sergi açılışı sonrası katılımcılar eserleri inceledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.