Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 22°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Altınordu Belediyesi, sağlığı insanların ayağına taşıyor

ALTINORDU BELEDİYESİ, HAYATA GEÇİRDİĞİ PROJELERE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ. BU KAPSAMDA İLÇENİN KIRSALDA BULUNAN 70 MAHALLESİNDE HASTANEYE ULAŞMAKTA ZORLUK ÇEKEN VATANDAŞLARIN SAĞLIK TARAMALARININ YAPILABİLMESİ İÇİN PROJE GELİŞTİREN VE BU PROJEYİ JAPONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ YEREL YÖNETİMLER HİBE PROGRAMI’NA SUNAN ALTINORDU BELEDİYESİ, PROJENİN ONAYLANMASI İLE MOBİL SAĞLIK TARAMA ARACININ ALTINORDU’YA KAZANDIRILMASINI SAĞLADI. RÖNTGEN, ULTRASON, EKG CİHAZI İLE SOLUNUM VE İŞİTME TESTLERİ DE YAPILABİLEN, TEKNOLOJİ BAKIMINDAN ZENGİN OLAN VE BİR MUAYENEHANE KONFORUNDA OLAN ARAÇ, ALTINORDU İLÇESİNDEKİ VATANDAŞLARIN HİZMETİNE GİRDİ.

Altınordu Belediyesi, sağlığı insanların ayağına taşıyor
14 Ekim 2021 00:49
337
A+
A-

Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve hastaneye ulaşımda zorluk çeken vatandaşların kapısına sağlık hizmeti götüren ‘Mobil sağlık tarama aracı’ hizmet vermeye başladı.

Altınordu Belediyesi, hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda ilçenin kırsalda bulunan 70 mahallesinde hastaneye ulaşmakta zorluk çeken vatandaşların sağlık taramalarının yapılabilmesi için proje geliştiren ve bu projeyi Japonya Büyükelçiliği Yerel Yönetimler Hibe Programı’na sunan Altınordu Belediyesi, projenin onaylanması ile mobil sağlık tarama aracının Altınordu’ya kazandırılmasını sağladı. Röntgen, ultrason, EKG cihazı ile solunum ve işitme testleri de yapılabilen, teknoloji bakımından zengin olan ve bir muayenehane konforunda olan araç, Altınordu ilçesindeki vatandaşların hizmetine girdi.

Altınordu Belediyesi ve Ordu İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde mobil sağlık tarama aracı ile yürütülen sağlık taramaları, Erenli ve Gökömer mahallelerinde başladı. Mobil sağlık tarama aracının sahadaki ilk gün hizmetine, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören de katıldı. Gökömer Mahallesi’nde gerçekleşen muayene işlemlerini takip eden Başkan Tören, sağlık personelleri ve muayene olmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti.

“Vatandaşlarımızın sağlığı altın değerinde”

Altınordu’ya kazandırılan ve vatandaşların hizmetine sunulan Mobil Sağlık Tarama Aracı ile ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, araç ile 1. Basamak sağlık hizmetlerini vatandaşın ayağına götürdüklerini söyledi. Mobil sağlık tarama aracının merkeze uzak mahallelerde bulunan ve hastaneye gelmek için zorluk çeken vatandaşlar için çok özel bir çalışma olduğunu aktaran Başkan Tören, “Projeye, ‘Ordulu vatandaşlarımızın sağlığı altın değerinde’ sloganıyla başladık. Bütün şehir eşit hizmet anlayışı ile tüm vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla son derece kararlı ve kesintisiz bir hizmet anlayışı ile çalışmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız kapsamında Altınordu mobil sağlık tarama aracını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Aracımızla, dış mahalle diye tabir ettiğimiz 70 mahallede aile hekimliği müessesiyle il ve ilçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde tarayıcı sağlık hizmetlerinin ötesine geçerek 1. Basamak sağlık hizmetlerini sağlamış olacağız” dedi.

Mobil sağlık tarama aracının hizmet vermeye başladığı mahallelerde yaşayan vatandaşlar da yapılan muayenelerinin ardından, ayaklarına gelen hizmetten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, teşekkürlerini ilettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.