DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Çocuklar bu projeyle ÖNEM kazanıyor

ORDU VALİLİĞİ BÜNYESİNDE İL GENELİNDE ÖZEL DURUMU OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIRLANAN ÖZEL NEDENLERİN ENGELLERİYLE MÜCADELE PROJESİ KAPSAMINDA OKUL VE KURUMLARDA HAZIRLANAN EYLEM PLANI TOPLANTISI ÜNYE’DE DÜZENLENDİ.

Çocuklar bu projeyle ÖNEM kazanıyor
Banner Resmi
17.09.2021
404
A+
A-

Ordu Valiliği bünyesinde il genelinde özel durumu olan öğrenciler için hazırlanan Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele(ÖNEM) Projesi kapsamında okul ve kurumlarda hazırlanan eylem planı toplantısı Ünye’de düzenlendi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz,” Yürütülecek bu faaliyet ile çocuklarımızın durumları tespit edildikten sonra faaliyetler kapsamında yapılacak etkinliklerle yetenekleri ortaya çıkartılacak ve sevgi eksikliği tamamlanarak topluma tekrar kazandırılacaktır. Bu ÖNEM Projesi Ordu Valimiz Seddar Yavuz’un himayelerinde yürütülen Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele Projesi ile sevgi ve şefkatten mahrum kalmış çocuklarımıza destek olmak hedeflenmektedir. ÖNEM Projesi kapsamındaki öğrencilerimizi belirlerken yeni başlık göz önünde bulundurulmuştur. Bunlar parçalanmış aile, bireysel sağlık sorunları, ailevi sağlık sorunları, ekonomik durumu yetersiz aileler, madde bağımlısı olan öğrenci ve mülteci öğrenciler olmak üzere ÖNEM Projesi kapsamına girmektedir. ÖNEM Projesi ilk defa 2017-2018 eğitim- öğretim yılında uygulanmaya başladı” dedi.

Güney,” Kültürel, Sanatsal, Sportif, Sosyal Faaliyetlerde ÖNEM Taşımaktadır”

ÖNEM Projesi’nin önemine dikkat çeken Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Eğitim sadece öğretmen-öğrenci arasında kurulmuş bir denklem, bir ilişki değildir. Eğitim-öğretim sadece Milli Eğitim Bakanlığının uhdesinde ve sorumluğunda olan bir faaliyet değildir. Eğitim toplumu ilgilendiren, mesafe alınması hedeflerin gerçekleştirilmesi için elinde öğrencisi olsun olmasın toplumun tüm kesimlerinin ortak çabası, iş birliği ve gayretiyle hedeflere ulaşılması gereken bir faaliyettir. Eğitim her şeyden önce insanın kendini bilmesi, özüne dönmesi faaliyetidir. Kendini gerçekleştirme faaliyetidir. Kendini gerçekleştirme faaliyetinin özünde ise toplumu çok iyi bilmek anlamak, özünden kopmamaktadır. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanlığının temel eğitim stratejisinde değerler eğitimi artık en az akademik başarı kadar önem taşımaktadır. Yine kültürel, sanatsal, sportif, sosyal faaliyetlerde aynı şekilde önem taşımaktadır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.