Dolar 32,3742
Euro 34,7257
Altın 2.399,00
BİST 10.173,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Karadeniz’deki 6 ilde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

ORDU (AA) – Ordu, Trabzon, Artvin, Bayburt, Giresun ve Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı. Ordu İl Milli Eğitim …

Karadeniz’deki 6 ilde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
29 Kasım 2021 11:30
203
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu, Trabzon, Artvin, Bayburt, Giresun ve Gümüşhane'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Tuncay Sonel, burada yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Sonel, birlik ve beraberlik içerisinde kentteki eğitim çıtasını daha da yükseğe çıkarmak için çalışacaklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ile yaptıkları istişare doğrultusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek 24 öğretmenin Roma gezisine çıkacağını belirterek, “Ayrıca 24 öğretmenimizin Diyarbakır, 24 öğretmenimizin İstanbul, 24 öğretmenimizin İzmir gezisi hayırlı olsun. Eli öpülesi 17 emekli öğretmenimiz de istediği yer neresiyse anlaşsınlar, yurt içinde tatil. İnşallah netleştiğinde göndereceğiz.” dedi.

Vali Sonel, programa katılan 24 Kasım doğumlu öğretmenlere doğum günü sürprizi yaptı.

Sonel, öğretmenler İbahim Bakar, Nuray Der, Dilek Canverdi ve Fatma Çiftlik'in isimlerini okuduğu sırada öğrenciler yaş pasta getirdi. Duygu dolu anlar yaşayan öğretmenler, kendilerine ayrı ayrı getirilen pastaların üzerindeki mumları söndürdü.

Konuşmanın ardından aday öğretmenler için yemin töreni gerçekleştirildi.

Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödüllerinin verildiği programda, öğretmenler halk oyunları gösterisi, öğrenciler de oratoryo sundu.

Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, kurum temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

– Trabzon

Trabzon'daki tören, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Program, daha sonra Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde devam etti.

Burada konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Vali Ustaoğlu, şunları kaydetti:

“Öğrencisine dokunan, sadece tahta ve sıra ilişkisinin dışında ona sihirli bir dokunuş yapan öğretmenlerimizin yeri hep ayrı olmuştur. Aradan 30-40 yıl geçse de yeri ayrıdır. Teneffüste size yardımcı olmuş, okul dışında sizinle bir çay içip nasihat vermiş, sizinle dertleşmiş ve yol göstermiş öğretmenlerimizin yeri hep ayrı kalacaktır. Öğretmenlerimizin de bu duygu ve düşünce ile hareket etmesi daha da anlam kazanıyor. Bunların yanı sıra vatanını, devletini ve bayrağını seven, şuurlu öğretmenlere her zaman minnettarlığı göstermemiz gerekiyor.”

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'ın konuşmasının ardından spor, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğretmen ve öğrencilere ödülleri verildi, emekli olan öğretmenlere plaket takdim edildi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin ettiği programda, müzik dinletisi sunuldu, resim sergisi açıldı.

– Artvin

Milli İrade Meydanı'ndaki törende, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Acar, öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Program Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'ndeki etkinlikle devam etti.

Acar, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin tarihe yön vermiş birçok önemli devlet adamı ve düşünürün yetişmesinde büyük rol oynadığına işaret etti.

Program göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından, emekli öğretmenlere plaket verilmesiyle sona erdi.

Programa, Vali Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kılınç, bazı kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

– Bayburt

Bayburt 'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda devam etti.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından, mesleğe yeni başlayan 28 öğretmen yemin etti, emekli öğretmenlere plaket takdim edildi.

Öğretmenler Korosunun konser verdiği programa, Vali Cüneyt Epcim, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

– Giresun

Giresun'da Gümrük Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Vali Enver Ünlü, burada yaptığı konuşmada, yaşanılan salgın günlerindeki değişimlerin öğretmenleri durduramadığını belirterek, “Salgın süreci bizlere gösterdi ki eğitim ve öğretim sadece çatısı ve duvarları olan binalarda değil, esasen her yerdedir. Her koşulda eğitim sözünü rehber edinen siz eğitim ordusunun neferleri, evlatlarımızı bu süreçte yalnız bırakmayarak onları sabırla geleceğe hazırladınız. Bu süreçte göstermiş olduğunuz azim, fedakarlık ve özveriniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından mesleğe yeni atanan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi.

– Gümüşhane

Gümüşhane'de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve eğitim camiasının çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Gümüşhane Kültür Merkezi'nde devam etti.

Vali Kamuran Taşbilek, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Kendilerini toplumun aydınlanma davasına adayan tüm öğretmenlerimize selam olsun. Sizler bizim için çok değerlisiniz, hepimiz sizlerin elinden geldik geçtik. Bütün toplumu şekillendiren, aydınlatan bir mum misali, kandil misali, kendisini yakarak toplumunu, dünyayı aydınlatan, geliştiren en değerli, en güzel varlıklarsınız. Kıymetinizi anlatmaya bizim sözlerimiz yetmez. Memleketimizin evladı şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın kızımız, Abdurrahman Nafiz Özbağrıaçık ağabeyimizin şahsında, başta bu kutsal dava uğrunda şehit olan, canlarını feda eden değerli öğretmen şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, sizlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”

Emekli öğretmenler adına en kıdemli öğretmene hizmet şeref belgesi, göreve yeni başlayanlara çeşitli hediyeler takdim edilen törende, mesleğe yeni atanan öğretmenler yemin etti.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.