Dolar 32,2387
Euro 35,0877
Altın 2.507,80
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 22°C
Per 20°C

Ordu Valisi Sonel’den 10 Kasım mesajı

ORDU (AA) – Ordu Valisi Tuncay Sonel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Sonel, mesajında …

Ordu Valisi Sonel’den 10 Kasım mesajı
9 Kasım 2021 17:37
218
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu Valisi Tuncay Sonel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sonel, mesajında, 10 Kasım 1938 günü ebedi aleme uğurlanan Cumhuriyetin kurucusu, bağımsızlığın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıl dönümünde Türk milletinin bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti.

Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyutun Atatürk'ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yaptığını vurgulayan Sonel, şöyle devam etti:

“Atatürk, büyük milletimizin canından değerli bildiği vatan topraklarını parçalamaya yeltenenlere, kutsal değerlerimizi çiğneme cüreti gösterenlere karşı, milletimize en zor zamanlarında liderlik yapmış, siyasi ve askeri dehasıyla zamanın küresel güçlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştır. Bizler de bugün, tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mirasçıları olarak, Cumhuriyetin kazanım ve değerlerine sahip çıkmak ve onun ebediyete kadar payidar kalabilmesi için çalışmak zorundayız. Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan olaylara karşı aynı dirayeti göstermek, Atatürk'ün ve aziz ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyeti, demokrasiyi, milli iradeyi, millet egemenliğini canla başla korumalıyız.”

Sonel, emanet aldıkları Türkiye Cumhuriyeti'ni, onun işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var güçleriyle çalışma azim ve kararlılığını bir kez daha ifade etiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Kahraman ecdadımız tarafından, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde büyük fedakarlıklar gösterilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti, milli iradeyi esas alan, demokratik ve insan haklarına saygılı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, saygın bir ülke olarak emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Aziz milletimiz, daha müreffeh ve aydınlık yarınlara kararlılıkla yürümektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşı'mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, şükran ve özlemle anıyoruz. Ruhu şad olsun.”

Muhabir: Tuğba Yardımcı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.