DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Ordu’da aşılamada 1 milyonuncu doza ulaşıldı

ORDU (AA) – Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede “mavi” kategorideki iller arasında yer alan Ordu'da, aşılamada 1 milyonunca …

Banner Resmi
23.08.2021
245
A+
A-

ORDU (AA) – Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede “mavi” kategorideki iller arasında yer alan Ordu'da, aşılamada 1 milyonunca doza ulaşıldı.

Vali Tuncay Sonel, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen “Kovid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı”nda, il genelinde aşılamada yüzde 80'i aştıklarını söyledi.

Bu konuda emek veren herkese teşekkür eden Sonel, “Bugün 1 milyonuncu aşımız, Çamaş Toplum Sağılığı Merkezinde yapıldı. Enes (25) kardeşimizi tebrik ediyorum. 1 milyonuncu aşının genç kardeşimize denk gelmesi de daha anlamlı oldu. Ordu'da 1 milyon doz aşı yapılmış oldu.” dedi.

Vali Sonel, hastaneye ve yoğun bakıma yatan vatandaşlar arasında aşısızların oran olarak daha fazla olduğunun gözlemlendiğine işaret eden Sonel, “Bu zamana kadar 17 yaş üstü hedef nüfusumuzun yüzde 80,7'sini en az 1 doz aşıladık. 17 yaş üstü hedef nüfusumuzun yüzde 64,7'sinin aşılamasını tamamladık.” diye konuştu.

Kovid-19'la mücadelede aşının önemine vurgu yapan Sonel, hastalığı, aşılı vatandaşların aşısızlara göre daha rahat geçirdiğinin altını çizdi.

Tüm vatandaşları aşı olmaya davet eden Vali Sonel, koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında denetimlerin aralıksız sürdürülmesi, maske, mesafe ve temizlik konularında gerekli uyarıların yapılması, uyulması gereken kuralların hatırlatılması noktasında kaymakamlara gerekli talimatları verdiğini de kaydetti.

Sonel, Kovid-19 ile mücadelede maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının çok önemli olduğuna dikkati çekerek, vatandaşlardan rehavete kapılmamalarını ve kurallara uyularak aşıların yaptırmalarını istedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Fatih Aydın'ın, aşılamadaki son duruma ilişkin sunum yaptığı toplantıya, Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, diğer kaymakamlar video konferans yoluyla olmak üzere İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Samet İştar, Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Levent Özsoy da katıldı.

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.