Dolar 32,5941
Euro 34,7657
Altın 2.419,89
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 20°C

Ordu’da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek

ORDU (AA) – Ordu'da bazı sivil toplum kuruluşları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Diyanet-Sen …

Ordu’da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek
29 Kasım 2021 18:06
190
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'da bazı sivil toplum kuruluşları, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Ordu 1 Nolu Şube Başkanı Kerim Alptekin, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının, Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu belirtti.

Erbaş'ın, Konya'da katıldığı Uluslararası İhtida Kongresi'nde, “Her doğan çocuğun İslam fıtratı üzere doğduğu” mealindeki Hadis-i Şerif'i okuduğunu anımsatan Alptekin, Erbaş'a yönelik sosyal medya ve bazı televizyon kanallarındaki asılsız ve art niyetli yapılan haberler ve paylaşımlarla bir linç kampanyasına şahit olduklarını ifade etti.

Alptekin, Erbaş'ın söylediği ifadelerin, çocukların terbiyesine ilişkin bir Hadis-i Şerif olduğunu, sahih hadis kitaplarında da yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Ancak bazı gazetecilerin hiç değişmeyen fıtratlarını ortaya koyarak azıcık İslami literatüre sahip bir insanın dahi bilebileceği hadisi Diyanet İşleri Başkanı kendisi söylemiş gibi haber yapmaları cehaletlerinin ve suizan sahibi olduklarının göstergesidir. Görevi yüce dinimiz İslam'ın hakikatlerini sahih dini bilgi zemininde açıklamak olan Diyanet İşleri Başkanımızın ayet ve hadis okumasından rahatsız olanların iyi niyetlerinin olmadığını paylaşımlarındaki ideolojik kışkırtıcı ve nefret dilinden anlıyoruz. Buradan Diyanet İşleri Başkanlığına kasıtlı olarak saldıranlara sesleniyoruz; doğumundan ölümüne kadar insana hizmet eden, toplumun birliğinin beraberliğinin sağlanmasında çimento işlevi gören kurumumuza yönelik itibar suikastlarına neden olan hamlelerinizin ne ideolojinize ne siyasi görüşünüze ne ülkemize ne de milletimizin huzuruna, geleceğine en ufak bir katkısı yoktur.”

Prof. Dr. Erbaş hakkında Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şiddetle kınadıklarını kaydeden Alptekin, “İslam dini konusunda evrensel düzeyde güvenilen ve referans alınan, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan bir kurumun başında ülkemizin birliği ve beraberliği için kuşatıcı, kucaklayıcı mesajlar veren hocamızın hemşehrimiz olmasından bizler ise kıvanç duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

Alptekin, Memur-Sen, Altınordu Din Görevlileri Derneği, Ensar, İlim Yayma, TÜGVA, İHH ve ORİMDER olarak dün olduğu gibi bugün de ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanet'e ve onun saygıdeğer başkanına yapılan acımasız saldırılara karşı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın yanında olduklarını belirtti.

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.