Dolar 32,5410
Euro 34,9121
Altın 2.423,55
BİST 9.709,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Az Bulutlu
Samsun
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C

Ordu’da satranç turnuvası başladı

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ilçesinde Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası başladı. Ünye Belediyesince Atatürk …

Ordu’da satranç turnuvası başladı
5 Mart 2022 20:56
187
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ilçesinde Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası başladı.

Ünye Belediyesince Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuvaya Ordu, Trabzon, Giresun ve Samsun'dan katılan 7-18 yaş arası 200'den fazla sporcu, 12 farklı kategoride yarışıyor.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, organizasyonun açılışında yaptığı konuşmada, bağımlılıkla mücadele noktasında farkındalığın oluşması için Türkiye Satranç Federasyonu ile bu turnuvayı düzenlediklerini söyledi.

Gençlerin, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına katkı sunan bu tür etkinlikleri bundan sonra da gerçekleştireceklerini belirten Tavlı, günümüzde sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılıkların yanı sıra teknolojik bağımlılığın da arttığını aktardı.

Tavlı, “Özellikle teknoloji bağımlılığı çocuklarımızı ve gençlerimizi bireyselliğe ve sanal dünyaya iterken, biz istedik ki satranç turnuvası ile birlikte birbiriyle etkileşimlerine ve aynı zamanda hafızalarının gelişimlerine katkı sunalım. Böylelikle çocuklarımız sanal dünyadan uzak bir etkinliğin içinde bulunacaktır. Katılan çocuklarımıza başarılar diliyorum. Turnuvamız hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Başkan Tavlı, konuşmasının ardından bir öğrenci ile satranç turnuvasının startını verdi.

Turnuvanın ödül töreni ise yarın maçların tamamlanmasının ardından yapılacak.

Muhabir: Kemal Çolak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.