Dolar 32,4615
Euro 34,7745
Altın 2.420,41
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Ordu’daki orman yangını kontrol altına alındı

ORDU’NUN MESUDİYE İLÇESİ TOPÇAM MAHALLESİ GÜZELCE MEVKİNDE, YAPILAN İLK BELİRLEMELERE GÖRE YÜKSEK GERİLİM HATTINI TAŞIYAN TELLERİN KOPMASI SONUCU ÇIKAN YANGIN NEDENİYLE OLAY YERİNE ÇOK SAYIDA İTFAİYE VE ORMAN İŞLETME ŞEFLİĞİ EKİPLERİ SEVK EDİLDİ.

Ordu’daki orman yangını kontrol altına alındı
11 Ekim 2021 07:03
332
A+
A-

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde dün meydana gelen orman yangını, büyük oranda kontrol altına alındı.

Ordu’nun Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi Güzelce mevkinde, yapılan ilk belirlemelere göre yüksek gerilim hattını taşıyan tellerin kopması sonucu çıkan yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ve orman işletme şefliği ekipleri sevk edildi. İlk tahminlere göre yaklaşık 100 hektarlık ormanlık alanın hasar gördüğü yangın sonrası ekipler çalışmasını sürdürürken, yaklaşık 100 personel ve 10 araç, yangının büyümemesi adına olaya müdahale etti. Gece saatlerinde etkisini kaybeden rüzgarın etkisiyle yangın, büyümeden kontrol altına alındı.

Mesudiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre bölgede yangının ekipler tarafından neredeyse tamamının kontrol altına alındığı, şuan için bir tehlike bulunmadığı ve ulaşılması zor olan bölgede yüzeysel olarak az da olsa dumanların görüldüğü öğrenildi.

Öte yandan yangın nedeniyle zarar gören ormanlık alanın, görevliler tarafından yapılacak olan ölçümler sonrasında kesin olarak tespit edileceği bilgisine ulaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.