DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Ordu’ya ikinci çevre yolu

ORDU’DA KARADENİZ SAHİL YOLU TRAFİĞİNE ALTERNATİF OLABİLECEK İKİNCİ BİR ÇEVRE YOLU BAĞLANTISI HİZMETE AÇILDI.

Ordu’ya ikinci çevre yolu
Banner Resmi
20.10.2021
412
A+
A-

Ordu’da Karadeniz Sahil Yolu trafiğine alternatif olabilecek ikinci bir çevre yolu bağlantısı hizmete açıldı.

Fatsa-Altınordu arasında trafiğe hizmet veren ve Altınordu OSB’nin içinden geçerek sahil yoluna ulaşan çevre yolu bağlantısını, 5 km’lik yeni bir bağlantı yolu ve 236 metrelik yeni bir köprü ile Cumhuriyet Mahallesi’nden sahil yoluna ulaşmasını sağlayan güzergâh hizmete girdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 30 milyon liraya mal olan yatırımın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, “Marka şehir olma yolunda ilerliyoruz. Bu anlamda en önemli işlerden birisi de trafik sorununu çözmekti. Attığımız bu adımla trafiğimiz artık daha rahat olacak. Melet’in denizle birleştiği noktada bir köprü daha düşünüyoruz. Bunun da planlamasını yapıyoruz. Ordu, köprüleriyle de anılan bir şehir olacak. Melet güzel bir yaşam merkezi olacak. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman turizm ve sanayide Ordu’muz çok daha güzel bir hale gelecek” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Ordu Valisi Seddar Yavuz ise, “Geçtiğimiz yıllarda yaşanan afet nedeniyle Cevizdere Köprüsü yıkıldığında alternatif bir yolumuz olmadığını görmüştük. Köprü deyip geçmemek gerekiyor. Allah korusun benzer durumlarda bu yatırımların stratejik, güvenlik ve ulaşım anlamındaki önemi daha da ortaya çıkıyor. O yüzden yatırımlara birde bu yönüyle bakmak gerekiyor. Emek veren Karayolları Bölge Müdürlüğümüzü, Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum ve yatırımların ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmalar ardından açılış duası il Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından yapılan iki yatırım, protokolün açılış kurdelesini kesmesi ile resmi olarak hizmete açıldı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.