Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Türkiye’de ilk defa Fatsa’da gerçekleşti

ORDU’NUN FATSA İLÇESİNDE “EN BÜYÜK HAZİNEMİZ GÜZEL TÜRKÇEMİZ PROJESİ” KAPSAMINDA 324 ÖĞRENCİNİN AYNI ANDA YARIŞTIĞI KOMPOZİSYON YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

Türkiye’de ilk defa Fatsa’da gerçekleşti
19 Ekim 2021 10:38
399
A+
A-

Ordu’nun Fatsa ilçesinde “En Büyük Hazinemiz Güzel Türkçemiz Projesi” kapsamında 324 öğrencinin aynı anda yarıştığı kompozisyon yarışması düzenlendi.

Türkiye’de ilk defa canlı olarak uygulanan bu yarışma, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde, Türkçenin doğru telaffuz edilmesi, okuduğunu anlama ve anlamlandırma ve kendini doğru ifade edebilme hedefleri doğrultusunda hazırlandığı bildirildi. Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında gerçekleşen yarışmada öğrenciler anlık belirlenen konular ile okullarına göre yarışmaya katıldı.

Bu yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının dilimizi en güzel hayatımızda kullanmak ve ifade etmek için yaptıklarını söyleyen Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Anlama, dinleme ve yazma konusunda çocuklarımızın kazanım elde etmesi için bu tür yarışmalar çok önemlidir. Özellikle kitap okuma konusunda ilçede yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Aynı anda da yazma anlamında bu eksikliğimizi gördüğümüzden bu kompozisyon yarışması son derece önemlidir” dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.