DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

TURKOVAC aşısı Ordu’da uygulanmaya başlandı

ORDU (AA) – Ordu'da yerli aşı TURKOVAC'ın uygulanmasına başlandı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve beraberindekiler, Ordu Eğitim ve …

Banner Resmi
07.02.2022
170
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'da yerli aşı TURKOVAC'ın uygulanmasına başlandı.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve beraberindekiler, Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek TURKOVAC aşısının ilk kez uygulanmasını takip etti.

Kasapoğlu, burada gazetecilere, kente 5 bin 500 doz yerli aşı geldiğini söyledi.

TURKOVAC aşısını dünyaya kazandırdığı için devlet yetkililerine teşekkür eden Kasapoğlu, “Bu bizim için önemliydi. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” ifadesini kullandı.

Kasapoğlu, salgında 2 yılın geride kaldığını anımsatarak, “Hala pandemide bireysel tedbirlerin yanında bizim için önemli olan konu aşıdır, halen koruyuculuğunu devam ettiriyor. Bugün artık Ordu'da 3 çeşit aşımız var. Vatandaşlarımızdan temennimiz, istedikleri aşıyı istediği şekilde talep edebilir. Yerli aşı ve diğer aşılardan vurulmak isteyen vatandaşlarımız gelip burada aşı yaptırabilir.” diye konuştu.

Vaka sayılarının Omicron varyantı nedeniyle arttığını belirten Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Hastanede yüklerimiz vaka artışı ile orantılı değil. Hastane yüklerimizde çok fazla artış yok, vaka artışı yüksek. O nedenle bireysel tedbirlerin ve aşının önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın ve yaşlı bireylerimizin kendilerini çok iyi korumaları gerektiğine dikkat çekmek ve kapalı ortamlarda çok fazla durulmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum.”

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.