Dolar 32,6000
Euro 34,8429
Altın 2.494,51
BİST 9.535,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 29°C

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı Karadeniz Bölge Toplantısı Samsun’da yapıldı

– Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan:
– “Ekonomide ‘Olmaz, yapılmaz, dünyaya aykırı’ diyenlere inat üretimle, yatırımla, istihdamla büyüyoruz. Bunu yaparken de çevreye, doğaya, tabiata saygı gösteriyoruz”

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı Karadeniz Bölge Toplantısı Samsun’da yapıldı
7 Ocak 2023 17:03
161
A+
A-

SAMSUN (AA) – AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Ekonomide 'Olmaz, yapılmaz, dünyaya aykırı' diyenlere inat üretimle, yatırımla, istihdamla büyüyoruz. Bunu yaparken de çevreye, doğaya, tabiata saygı gösteriyoruz.” dedi.

Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu'nda 18 ilin katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı Karadeniz Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünyanın küresel ısınma kriziyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bu durumun hayata etki etmediği sürece tam idrak edilemediğini dile getiren Karaaslan, “İklim değişikliği, son dönemdeki adıyla iklim krizi dünyada küresel ölçekte sanayi devriminin ardından yaşanan aşırı üretim ve sanayileşmeyle, özellikle Batı dünyasının hunharca doğaya, tabiata, yaşama ve kendinin dışındaki herkese hükmetme arzusu, sonsuz üretme ve kazanma çabasıyla çok büyük zarar verdi. Türkiye olarak tarihi sorumluluğumuz yok denecek kadar az olmasına rağmen çok ciddi inisiyatif alıyoruz, çok büyük liderlik gösteriyoruz. İklim krizi dünyada mevsimsel değişiklikleri, aşırı hava olayları ve afetleri tetiklerken ne yazık ki kaynaklarımızın hızla tükenmesine neden oluyor.” diye konuştu.

İklim krizinin kapıya dayandığına işaret eden Karaaslan, “Bir taraftan susuzluğu, bir taraftan da Türkiye'nin bir bölgesinde afetleri konuşuyorsak, dünyanın bir yerinde olan afet Türkiye'de etkisini gösteriyorsa, buzulların erimesinin Türkiye'de, Ankara'da, İstanbul'da etkisi varsa iklim krizi kapımıza dayanmış demektir.” ifadesini kullandı.

Karaaslan, 2023 yılının bu anlamda da önem taşıdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Çok önemli tarihi dönüm noktasında bizlere çok büyük ve önemli görevler düşüyor. Türkiye Yüzyılı vizyonunun 1'inci maddesi, 'Sürdürülebilirliğin 100 yılı'. O yüzden biz de sürdürülebilir teknoloji, yatırım, sanayileşme ve yatırımları çalışmalarımızın merkezine aldık. Türkiye'de birileri hala metronun kapısının otomatik açılmasına şaşıradursun, biz insansız hava araçları üretiyoruz. Bugün Kızılelma'yı bir dünya markası olarak ön plana çıkarıyoruz. Elektrikli aracımız TOGG'u 'Yapamazsınız' demelerine rağmen üretiyoruz. 'Olmaz, çıkmaz, bulamazsınız, yapamazsınız' denmesine rağmen dünyanın enerji merkezi haline geliyoruz. 710 milyar metreküp doğal gaz keşfiyle Türkiye olarak enerjide merkez ülke konumuna yükseliyoruz. Milli enerjimize enerji katıyoruz. Enerjide bağımsızlığımızı ilan ediyoruz. Ekonomide 'Olmaz, yapılmaz, dünyaya aykırı' diyenlere inat üretimle, yatırımla, istihdamla büyüyoruz. Bunu yaparken de çevreye, doğaya, tabiata saygı gösteriyoruz. Daha yapacağımız çok iş var.”

Karaaslan, daha sonra TEKNOFEST KARADENİZ'e katılan ve dereceye giren gençlerle “Samsun Gençleri ile Hedefe Doğru” söyleşisine katıldı.

Muhabir: Tevfik Işık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.