Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C
Çar 24°C

AK Parti’li Karaaslan’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

SAMSUN (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı …

AK Parti’li Karaaslan’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
7 Mart 2022 13:09
275
A+
A-

SAMSUN (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaaslan, mesajında, insanlığa her konuda yön gösteren İslam dininde, kadim Türk medeniyeti, tarihi ve kültüründe kadının önemli bir yere sahip olduğunu aktardı.

Geçmişten bugüne Türk kadınının fedakarlığın, mücadelenin, emeğin sembolü olduğunu belirten Karaaslan, “Türk kadını vatan savunmasında da en ön saflarda bulunmuş, cesareti ve kahramanlığıyla adını tarihe yazdırmıştır. Ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında, milletimizin geleceğe güvenle bakmasında kilit rolü olan kadınlar yurdumuzun dört bir tarafında azimle, gayretle çalışmaya devam etmekte, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yürüyüşümüze güç katmaktadır. Demokrasimizi daima ileriye taşımak, ülkemizi büyük hedefleriyle buluşturmak, ekonomik alanda bağımsızlık mücadelemize katkı sağlamak, gelecek nesillerimize bugünden daha güçlü bir Türkiye bırakmak bakımından kadınların üstlendiği sorumluluklar, aldıkları inisiyatifler yarınlar için umut vericidir.” ifadesinde bulundu.

Karaaslan, kadının, hayatın her alanında var olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Kimi zaman geleceğe istikamet çizen bir öğretmen, kimi zaman ekonomiye yön veren bir girişimci, kimi zaman ay yıldızlı şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıran bir sporcu, kimi zaman tarlada alın teri döken bir çiftçi, kimi zaman öğrencilerine ilham veren bir akademisyen, kimi zaman ülkesini temsil eden bir diplomat olarak hayatın her alanında var olmaya, başarılarıyla milletimizin göğsünü kabartmaya devam etmektedir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak son 20 yılda hayata geçirdiğimiz reformlarla, yasal düzenlemelerle ve atılan somut adımlarla çalışma hayatında, iş gücüne katılımda, istihdamda, eğitimde, siyasette, akademide, bürokraside ve sosyal alanda kadınların konumlarını daha da iyileştirdik, bugün de kadının statüsünü hak ve adalet eksenli anlayışla yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Kadına yönelik şiddetle ilgili Adalet Bakanlığının yeni yasal düzenleme yaptığına işaret eden Karaaslan, “Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından kamuoyuna açıklanan, hazırlıkları bir süredir Adalet Bakanlığımız tarafından sürdürülen 'Kadına Karşı Şiddetle Mücadelede Yeni Reform Paketi' ile kadına yönelik suçlarda cezalar artırılacak, saldırılarda somut pişmanlık emaresi içermeyen hiçbir davranış indirime tabi olmayacak, ayrıca takım elbise, kravat takdir indirimi gerekçesi sayılamayacaktır. Reform paketi, tüm kadınlara yönelik yaralama ve kasten öldürme eyleminde cezaları artırdığından caydırıcılık fonksiyonu nedeniyle de önemli bir düzenlemedir. Kadınların ayrımcılığa, kötü muameleye, hak gaspına ve şiddete uğramaması için mücadelemizi 'sıfır tolerans' ilkesiyle her platformda kararlılıkla sürdürüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, evlatlarını hain terör örgütünün elinden kurtarmak için kar, kış, yağmur, çamur, salgın demeden 918 gündür tuttukları nöbet ile kararlılığın sembolü haline gelen Diyarbakır annelerinin, Hakkari, Van, Muş, Şırnak gibi şehirlerimizde evlatları için direniş başlatan cesur annelerin evlatlarına kavuşmasını diliyorum. Zulüm altındaki coğrafyalarda hakları ellerinden alınan kadınların güvende olacağı, mazlumun, zalimin eline terk edilmeyeceği adil bir dünya diliyor, vatan için gözünü dahi kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin muhterem anneleri ve eşleri ile engelli anneleri başta olmak üzere tüm kadınların bu özel gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.”

Muhabir: Seval Güler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.