Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 26°C

Atakum’da kar mücadelesi

ATAKUM BELEDİYESİ HAFTA SONU MEYDANA GELEN YOĞUN KAR YAĞIŞIYLA 24 SAAT ESASIYLA MÜCADELE VERDİ. BELEDİYENİN BİRÇOK BİRİMİNİN TEYAKKUZDA OLDUĞU ÇALIŞMALARDA, YURTTAŞLARIN KAR YAĞIŞINDAN OLUMSUZ ETKİLENMEMESİ İÇİN KENTİN HER NOKTASINDA ARALIKSIZ MÜCADELE DEVAM ETTİ.

Atakum’da kar mücadelesi
19 Eylül 2021 06:44
884
A+
A-

Atakum Belediyesi hafta sonu meydana gelen yoğun kar yağışıyla 24 saat esasıyla mücadele verdi. Belediyenin birçok biriminin teyakkuzda olduğu çalışmalarda, yurttaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için kentin her noktasında aralıksız mücadele devam etti.

Atakum Belediyesi, cumartesi günü itibarıyla kent genelinde etkili olan kar yağışıyla seferberlik bilinciyle mücadele etti. Kar yağışı öncesinde sahada çalışan tüm birimlerini hazır tutan Atakum Belediyesi, 11 traktör kepçe, 4 case, 3 küreme aparatlı kamyon, 1 adet tuzlama aparatlı kamyon, 1 solüsyon tankeri, 2 adet greyder, 2 adet lastikli dozer, hasta ve acil durumlar için 4 adet 4×4 cip, 6 adet transit pikap, 6 zabıta devriye aracı, olmak üzere toplamda 40 araç ve 242 personelle sahada oldu. Fen İşleri, Temizlik İşleri, Zabıta, Park ve Bahçeler Müdürlüğü birimlerinin yoğun tempoyla yaptığı çalışmalarla Atakum’da yurttaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için var güçle mücadele edildi.

Başkan Deveci sahada

Birtakım ziyaretler için şehir dışında bulunan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci de bugün itibarıyla Samsun’a döner dönmez sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi ve ekiplerden bilgi aldı. Esenevler Mahallesi’nde vatandaşlarla ve karın keyfini kayarak çıkaran çocuklarla görüşen Başkan Deveci, kar yağışının ardından oluşabilecek buzlanma tehlikeleri adına özellikle kaldırımlarda önlem alınması talimatını verdi.

Acil durum merkezi oluşturuldu

Kar yağışının etkili olduğu ilk saatlerde Atakum Belediyesi bünyesinde ’Kar İle Mücadele Acil Durum Hattı’ kuruldu. Atakum Belediyesinin sosyal medya hesapları aracılığıyla yurttaşlar tarafından bildirilen talepler ve acil durum hattına gelen ihbarlar da sahadaki ekiplere anında iletilerek koordineli çalışma sağlandı.

Yüksek kesimlerde kapalı yol kalmadı

Atakum’un yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı altında kalan Çamlıyazı, Sarayköy, Kabadüz ve Karakavuk gibi mahallelerinde ise Atakum Belediyesi ekipleri anında müdahale etti. Olası acil durumlar için, vatandaşların ihbarları doğrultusunda hastalara anında ulaşabilecek ekipler de hazır bekletildi. 24 saat esasıyla devam eden kar mesaisi neticesinde Atakum merkezinde de, yoğun kar yağışı alan uzak mahallelerde de kapalı yol kalmadı.

 

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.