DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

BAFRA DEVA İLÇE BAŞKANI ÇAĞLAR ÜRETICİNİN DEVASI OLACAĞIZ

Banner Resmi
21.09.2022
155
A+
A-

Deva Partisi Bafra İlçe Başkanı Erdinç Çağlar’dan Yeni Hal Yerine ve Hükümete Tepki!

Deva Partisi Bafra İlçe Başkanı Erdinç Çağlar, bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türbe mahallesinde yapılacak olan Yeni Yaş Meyve ve Sebze Halinin alanı ve yeriyle ilgili mahalle sakinleriyle birlikte bir araya gelerek projeye tepki gösterdi.

Başkan Çağlar yaptığı basın açıklamasında ise;

“Hükümet, 2012’de Büyükşehir Yasası’nı değiştirerek 30 ilde 16 bin 220 köyü mahalleye dönüştürdü. Türkiye’deki 34 bin 434 olan köy sayısı neredeyse yarı yarıya azalarak 18 bin 214 köye düştü.

Büyükşehirlerde köyler “kırsal mahalle” oldu!?

Yasa, 2012’de çıkarıldıktan sonraki ilk yerel seçimde 30 Mart 2014’te uygulamaya geçti. Geçen bu süre zarfında çok önemli sıkıntılar yaşandı. Mahalleye dönüşen köylerin ve beldelerin ortak kullanılan tüm malları, meraları, taşınmazları bağlandıkları belediyeye geçti.

Bu değişiklik tarımsal üretime zarar verdi. Bazı yerlerde tarım alanları imar değişiklikleri ve benzeri uygulamalarla amaç dışı kullanıma açıldı. Köylerin meraları, verimli toprakları mahalle statüsü kapsamında imara açıldı ve çiftçilik neredeyse durdurulma noktasına getirildi.

Yaptığı yanlışın farkına varan Hükümet 16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7254 Sayılı Torba Yasa’daki köy statüsüne ilişkin düzenleme yaparak KIRSAL MAHALLE başvurusu yapmak şartı ile tekrar köy statüsü elde etmenin yolunu açtı. Fakat burada kararı Büyükşehir Meclislerine bırakarak yanlışı düzeltmek yerine yanlışa başka bir yanlış ekledi.

Şimdi bu yanlışın bedelini bugün öncelikle Türbe Halkımız, Bafralımız ve Türkiye’nin nice köylüsü ödüyor.

Bafra, tarımsal arazilerin verimliliği ve potansiyeli bakımından Samsun’un ve Türkiye’nin en verimli tarım arazilerine sahip. Burada çiftçilerimizin binbir zahmetle, maliyetlerinin onlarca kat artmasına, mazot ve gübre fiyatlarının yanına bile yaklaşılacak durumda olmamasına rağmen ürettikleri ürünler ile sadece Bafra’yı, Samsun’u değil tüm Türkiye’yi besliyor.

Türbe mahallemizin, Büyükşehir Belediye tarafından Yeni Yaş Meyve ve Sebze Halinin yeri ile ilgili haklı isyanlarını ve kanuni taleplerini görmezden ve duymazdan gelen önce Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere kim bu projenin altına imza atıp yetki verdiyse vatandaşımızın ve bizim vebalimiz ve hakkımız hepsinin üzerindedir.

Öncelikle yapılması için önerilen yer Türbe Köyünün en verimli toprağı ve arazisidir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan kuraklık nedeniyle tarım arazisi kıtlığı ve sıkıntısı yaşanırken nerdeyse yılın 3 dönemi hasat yapılabilen, ne ekseniz en kaliteli bir şekilde ürün alabileceğiniz hatta çok değil 2 metre derinlikte bile suya kavuşabileceğiniz, sulama derdinin olmadığı bir alana hangi mantık, hangi vicdan ve hangi gerekçelerle betonlaşma yapılarak tarımı engelleyip çiftçimizi Emekçimizi mağdur duruma düşünüyorsunuz?

Artık hükümetin ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin uyanması gerekiyor ve yapılan yanlıştan ivedilikle dönülmesi gerekiyor.

Bu yanlışlık sadece Türbe halkını değil Bafra’yı, Samsun’u ve Türkiye’yi de etkileyecek bir yanlışlıktır.

Yazın bile domatesi, biberi önceden neredeyse bedavaya alabileceğimiz dönemde şuan ki ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere hükümetin uygulamış olduğu yanlış tarım, çevre ve şehircilik Politikaları nedeniyle artık doyumluk değil TADIMLIK alır duruma düştük.

Şimdi Türbe mahallesi üzerindeki bu betonlaşma imarı ile de Bafra’nın ve Türkiye’nin en verimli arazilerinin betona dönüşmesinin yolu açılmış olmaktadır

Çiftçimiz üretmediği sürece daima dışa bağımlı hale gelen bir Türkiye’nin ise maalesef gelecekte dünyanın en verimli topraklarına yollar, köprüler, binalar, İş yerleri ve kamu alanları yani domates, biber ekeceğimiz yerlere beton ekmiş olacağımızdan kıtlık yaşayabilir, açlıktan ölen vatandaşlarımızın haberlerini almaya başlayabiliriz.

Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın da dediği gibi
Üretim Yoksa
İthalat Çok
Enflasyon Çok

Deva Partisi Bafra İlçe Teşkilatı olarak bugün burada Türbe halkının sadece toprağına el konulmadığını, çiftçiliğe, meracılığa ve hayvancılığa da aslında engel konulduğunu ve bu yanlıştan derhal dönülmesini ve tarımsal alanların Kırsal Mahalle alanları kapsamına alınması gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Deva Partisi Bafra İlçe Teşkilatı olarak yine Türbe halkının da haklı adalet savaşında yanlarında olduğumuzu ve tüm avukatlarımızla birlikte haklarının ve haklarımızın savunulması için elimizden geleni yapacağımızı tüm kamuoyuna belirtmek istiyoruz.

Bizler üreten, üretmek isteyen Milletin Efendisi olan Köylümüzün Çiftçimizin her zaman yanında her zaman ÇİFTÇİNİN DEVA’SI olarak desteklerimizi vermek için çalışacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.