DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Başkan Armutçu; “Bankacılıktan Herkes Anlamaz!”

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel ARMUTÇU yaptığı yazılı açıklamasında “Üç Kamu Bankası, Coronavirus nedeniyle ertelenen Olağan Genel Kurullarını geçen hafta itibarıyla yaptılar. Yapmaları ile birlikte, ülkenin bir numaralı gündemi haline geldiler.” dedi.

Başkan Armutçu; “Bankacılıktan Herkes Anlamaz!”
Banner Resmi
15.06.2020
4.677
A+
A-

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel ARMUTÇU yaptığı yazılı açıklamasında “Üç Kamu Bankası, Coronavirus nedeniyle ertelenen Olağan Genel Kurullarını geçen hafta itibarıyla yaptılar. Yapmaları ile birlikte, ülkenin bir numaralı gündemi haline geldiler.” dedi.

Temel Armutçu açıklamasının devamında “Ne kredi miktarlarının mevduat miktarını geçtiği bilançolarıyla, ne faiz gelirleriyle elde ettikleri devasa kârlarıyla, ne coronavirus sürecinde personellerini tam saat mesai ile çalıştırmalarıyla, ne de borçlanarak arttırdıkları sermaye miktarlarıyla… Yönetim Kurullarına atanan yeni üyeleriyle gündemin bir numaralı konusu oldular âdeta. Ziraat Bankası’nda; Ak Partili eski Bakan ve eski Milletvekillerinden Faruk Çelik ile Mahmut Kaçar Yönetim Kurulu Üyesi iken Ak Parti Eski Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.” dedi.

Açıklamasının Devamında şu sözleri söyledi; 

Halk Bankası’nda; Cumhurbaşkanı Başdanışmalarından Meltem Taylan Aydın, Maksut Serim, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ile İBB Eski Başkanı (aynı zamanda TÜRGEV’in de Yönetim Kurulu Üyesi) Mevlüt Uysal Yönetim Kurulu Üyesi iken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Vakıflar Bankası’nda; Ak Partili eski Bakan ve eski Milletvekillerinden Abdülkadir Aksu, Dilek Yüksel ile Sadık Yakut, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ragıp Ertem Yönetim Kurulu Üyesi iken Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya da Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Üyeleri; uhdesinde kamu görevi yoksa 22 bin 500 lira, uhdesinde kamu görevi varsa 12 bin 530 lira aylık net maaş alırlar. 3 ayda bir, bir maaş tutarı ikramiye ile yıllık kârdan aldıkları temettü tutarları da vardır, hâriçten olarak. Bankaların sağlamış olduğu diğer sosyal ve özlük haklardan ise hiç bahsetmeyelim isterseniz.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem YÜCE’nin de ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hatırlatayım.

Merak ettiğimiz husus; Ak Partili Eski Bakanlar, Milletvekilleri veya Ak Parti’nin bürokratları çok mu kâbiliyetli ki her işten anlıyorlar ve her yerde görev alabiliyorlar ya da Yönetim Kurulu Üyesi olabilecek bilgi ve donanımda kimse kalmadı mı da eski Bakan/Milletvekili veya görev başındaki bürokratlar Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanıyorlar ve birkaç görevi birarada yapabiliyorlar?

Hamasi nutuklarında liyakât ve ehliyetten bahsedenlerin, bu hususa ne kadar sadık olduklarını bu atamalarla da görmüş olduk. Allah (c.c.) rızası için aklı başında olan birileri; ülkemize grekoromen branşta altın madalyalar kazandırıp övünç kaynağımız olmuş bir güreşçinin, ana mesleği iletişim olan RTÜK Başkanı’nın, İlâhiyat mezunu siyasilerin, bankacılık işlemlerini para yatırmaktan ve para çekmekten, kredi çekmekten ve kredi kartı kullanmaktan ibaret zannedenlerin, Kamu Bankalarının Yönetim Kurulu Üyeliklerinde, bankalara ne gibi bir katkılarının olacağı ile ilgili bir açıklama yapabilir mi? (Bu eleştirilerimiz şahsî değildir, bürokratımızın bize hak vermelerini bekliyorum.)

8 Haziran’da başlayıp bir ay sürecek ve yaklaşık 60 sanatçının sahne alacağı Cumhurbaşkanlığı Yeditepe Konserleri’nde (ki mâliyetini açıklama gereği bile duymuyorlar) seyircisiz verilen konser için o kadar masraf yapıp sahne kurdurmak yerine, bir stüdyoda konser verdirselerdi, hem Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı bu kadar işinin arasında bir de bu konuyla ilgili sürekli açıklama yapmak zorunda kalmazdı hem de sahnenin mâliyeti sanatçılara payedilirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.