Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 26°C
Çar 22°C

HASAN UZUNLARA MECLİSTE KINAMA!

Meclis Toplantısına Katılmayan Ak Parti Meclis üyesi Hasan UZUNLAR’a MHP VE İYİ PARTİ’den tepki geldi.

HASAN UZUNLARA MECLİSTE KINAMA!
23 Ağustos 2021 23:23
1.487
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi 24 Aralık Pazartesi günü Başkanvekili Nihat Soğuk yönetiminde olağanüstü toplandı.

10 Kasım’da sanal ortamda Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik yaptığı ve hakaret ettiği iddiasıyla birçok sivil toplum kuruluşu ve Samsunlular tepki gösterdi. Hasan Uzunlar bu kez MHP ve İyi partililerin Müslümanlık üzerine söylediği iddia edilen cümleleri MHP ve İyi Parti İl Başkanları basına verdikleri demeçlerde haddini ve maksadını aştığını beyan etmişlerdi.

HASAN UZUNLARA MECLİSTE KINAMA!

Meclis toplantısına katılmayan Hasan Uzunlar MHP ve İyi partisi meclis üyeleri tarafından kınandı. MHP Grup başkan vekili Cemalettin KOLA söz alarak

“MHP il başkanı Sayın Abdullah KARABACAK’ında basına verdiği beyanatında belirtiği gibi Uzunlar Ülkücülere ve MHP’lilere Müslümanlık üzerine yaptığı paylaşım ve sözleri ile bizlere yönelik yaptığı Özür asla kabul edilecek bir tarafı yoktur.

Bizler siyasi parti üyeleriyiz teşkilatımızın Genel merkezimizin ve seçmenlerimizin tercihleri ile bu makamlarda bu koltuklarda oturmaktayız. Her partinin ideolojisi disiplini hassas gördüğü konuları örf ve adetleri vardır. Cumhur ittifakının liderleri teşkilat yöneticileri bu kadar hassas ve birlik içinde hareket ederken bir siyasetçinin ve meclis üyesinin akil karıştırıcı bu ve buna benzer söylev ve eylemlerde bulunması kendini bilen bir siyasetçiye yakışmadı. Nitekim yolda her yerde önüme çıkan dava ve partili arkadaşlarımızın yanında seçmenlerinde serzenişlerinde tepkileriyle karşı karşıya kaldık” dedi.

Daha sonra İyi parti grup başkan vekili Alper AYDEMİR söz almak istedi; Başkan vekili soğuk gündem dışı konuşma talebini uygun görmemesi üzerine meclis sıralarındaki meclis üyelerin tepkisine boykotuyla karşı karşıya kaldı. Bir anda hareketli ve sıcak dakikalar yaşandı. Bunun üzerine verilen kısa bir aradan sonra söz izni alan Alper AYDEMİR “Uzunların İyi partilerin Müslümanlığı üzerindeki söz ve paylaşımların 10 Kasımda Atatürk’ün maneviyatı hakkında da yaptıklarının elle tutulur af edilir bir yani yoktur. Buraya meclise gelmeyişi yüzünden hatasını unutacak değiliz kabulde etmiyoruz. Şimdi Ak parti İl Başkanı Ersan AKSU’nun bu hususlarda basına verdiği beyanatlarda ortadadır. Size soruyorum Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa DEMİR belediyede bu sahsa makam odası tahsis etmiş orda oturtmaktadır. Uzunları himayesine korumasına  mi almıştır. Neden gerekli yaptırım ve tepkisini ortaya koymamıştır.” dedi.

ÖZÜR DİLENDİ UZATMAYA GEREK YOK 

Yapılan tepki konuşmalarının ardından   Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk ise, Hasan Uzunlar’ın AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alındığını, meclis üyeliği görevinin devam ettiğini beyan etti. Meclis Başkanı Soğuk, “Hissiyatlar bizi farklı şekilde konuşmaya itebilir. Yaşanmamış olsa iyi olurdu. Özür dilendi. Uzatmaya gerek yok “dedi. Yaşanan hadise üzerine mecliste gündem maddeleri görüşüldü.

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.