DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Üç İsim Aynı Karede

CHP Umumî Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Umum Başkanı Temel Karamollaoğlu ve yeni parti kuracağı açıklaması yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği Olağan Umumî Şurası’nda bir araya geldi.

Üç İsim Aynı Karede
Banner Resmi
25.08.2021
1.002
A+
A-

CHP Umumî Önderi Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Umum Başkanı Temel Karamollaoğlu ve yeni parti kuracağı açıklaması yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği Olağan Umumî Şurası’nda bir araya geldi.

CHP Umumî Başkanı Kılıçdaroğlu, emeklilikte yaşa takılanların çalışıp daha çokça prim ödemeleri halinde emekli aylıklarının düştüğüne değinirken, şöyle devam etti:

“Bunu ıslahat olarak geniş kitlelere anlattılar. Bir Allah’ın kulu çıkıp da ‘Bu nasıl ıslahat?’ demiyor. Çalış, daha geç emekli ol, daha fazla prim öde daha az emekli aylığı alıyorsun. Çalışma, daha çokça emekli aylığı alıyorsun. Birileri Türkiye’nin iradesiyle oynuyor. Aile sigortasına gereksinim var. Ne vakit kelam verdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti? 1974 yılında. 2019 yılındayız. Yoksulluğu, bitirmek değil iktidarın sürekliliği için kullanırsanız bu, Türkiye için felaket olur. Geldiğimiz nokta da budur zati. Menşeler gereksiz mekana kullanılıyor.”

Saadet Partisi Umum Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Türkiye’de şayet işsizlik artıyorsa, resmi rakamlarla bile 5 milyona yaklaşmışsa, gayriresmi olarak 8-9 milyon insan işsizse, ekonomik yandan gelir seviyemiz yükseliyor, beşerler geçimlerini sağlıyor dememiz mümkün değil.” dedi.

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu da fırsatları kıymetlendirme, vizyon üretme ve bunalımları yöneticinin en taban düsturunun tasavvur özgürlüğü olduğunu anlattı.

Bunalımları yönetilmek için bütün fikirlere açık bir buhran yönetim stratejisinin uygulanması gerektiğini anlatan Davutoğlu, bunalımların konuşulmasının mülahaza özgürlüğünün kısıtlanmasına neden olacağını söyledi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.