Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 30°C
Sal 30°C
Çar 30°C

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ameliyathanesi Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırıldı

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ameliyathanesi Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırıldı
6 Haziran 2024 12:24
22
A+
A-

Türkiye’nin önde gelen diş hekimliği fakültelerinden olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, kaliteli eğitim anlayışının yanı sıra bölgeye sağladığı sağlık hizmetleriyle de ön plana çıkıyor. Fakülte bünyesinde C Blok’ta bulunan ve içerisinde; genel anestezi operasyon odaları, yoğun bakım servisi,  yataklı servis, küçük cerrahi müdahale odaları ve merkezi sterilizasyon ünitesinin yer aldığı ameliyathane, alt yapı ve donanım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırıldı.

Ege Üniversitesinin sağlık alanında önemli yatırımlara imza attığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Hem Tıp Fakültesi Hastanemiz hem de Diş Hekimliği Fakültemiz, vatandaşlarımıza A Plus kalitede sağlık hizmeti sunuyor. Diş Hekimliği Fakültemizde yer alan ameliyathanemiz, gerekli yatırım ve çalışmaların yapılmasının ardından Sağlık Bakanlığımızdan ruhsat almaya hak kazandı. Ameliyathanemizin hizmete girmesi ile Fakültemiz aynı zamanda  ‘Ege Üniversitesi Diş Hastanesi’ unvanını da almış olacak. Ameliyathanemizde, hem operasyon sırasında hem de sonrasındaki bakım hizmetlerinde vatandaşlarımıza kaliteli hizmet, en son teknoloji cihazlarla ‘Engelli dostu’ olarak sunulacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, ameliyathanemizin üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Tam donanımlı ‘Engelli dostu’ ameliyathane”

Ameliyathane ile ilgili bilgiler veren Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, “Ameliyathane birimi bünyesinde yer alan iki genel anestezi ünitesinin devreye girmesiyle birlikte, ülkemizin kanayan yarası olan engelli hastaların diş tedavileri kamu kurumu bünyesinde rahatlıkla gerçekleştirilerek, ‘Engelsiz Ege’ kavramına belki de en önemli katkılardan biri sağlanmış olacak. Yine bu ünitede diş hekimliği uzmanlık eğitimi çekirdek müfredatlarında yer alan öncelikli ve özellikli operasyonların yapılması mümkün olacağından, bir yandan hastalarımıza hizmet verilirken diğer yandan da uzmanlık eğitimimizin kalitesi ve yeterliliği artırılacak. Standartlara uygunluğu tescil edilmiş olan yoğun bakım ünitelerimiz, genel anestezi sonrası hastalarımızın uyandırılıp, gerektiğinde güvenle acil müdahalelerinin gerçekleştirilebileceği imkân ve donanıma sahip. Yoğun bakım sonrası hastalarımızın müşahede altında tutulacağı konforlu bir yataklı servisin de bulunduğu ameliyathanemizde ayrıca, özellikli müdahalelerin gerçekleştirilebileceği küçük cerrahi operasyon odaları da yer almakta. Yine bu kompleks içerisinde yer alan çağdaş ve modern cihazlara ve alanlara sahip olan merkezi sterilizasyon birimi ile, Sağlıkta Kalite Standartları gereği tanımlanan sterilizasyon ünitesine ilişkin fiziki alanlar ve sterilizasyon işleminin etkinliğine yönelik tüm süreçlerde yer alan şartlar tümüyle yerine getirilmiş olacak. Söz konusu sterilizasyon ünitesi sadece ameliyathanenin değil tüm fakülte kliniklerinin de ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak güç ve kapasiteye sahip” dedi.

“Ruhsatımız, sağlık hizmetlerindeki kalitemizi pekiştirdi”

Prof. Dr. Ersin, “Ameliyathane ruhsatımızın alınmasıyla birlikte ‘Ege Üniversitesi Diş Hastanesi’ unvanı da alacak olan fakültemiz, sağlık hizmetlerinin sunumundaki kalitesini pekiştirip geliştirmiş, ülke çapında da hak ettiği ayrıcalıklı pozisyona yerleşmiş olacaktır. ‘Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek’ mottosu ile yoluna devam eden köklü ve güçlü kurumumuz Ege Üniversitesine yakışır bir vizyonla oluşturulmuş, kaliteli hizmet ve eğitimi hedefleyen ameliyathanemizin açılışı ile yaşadığımız haklı gururu ifade etmekten memnuniyet duyuyorum. Bu vesileyle, maddi manevi desteklerini hep arkamızda hissettiğimiz, bizi her konuda olduğu gibi bu konuda da cesaretlendirip, yolumuzu açan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, Ameliyathanenin inşası, teknik cihaz, ekipman ve donanımının oluşturulmasında emeği geçen Genel Sekreterliğimize, Yapı İşleri ve İdari Mali İşler Daire Başkanlığımıza ve emeği geçen tüm Rektörlük personelimize müteşekkiriz. Ameliyathanenin hazırlanması sırasında adanmışlık ve özveri ile ellerinden gelenin en iyisini ve emeğini ortaya koyan fakültemizin tüm değerli personeli olmadan bu başarıyı sağlamak mümkün olmazdı. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.