Dolar 32,7822
Euro 35,0972
Altın 2.455,41
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 25°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 30°C
Per 29°C

Heltia’dan Mental Sağlık Farkındalık Ayı Kampanyası

Heltia’dan Mental Sağlık Farkındalık Ayı Kampanyası
24 Mayıs 2024 16:48
37
A+
A-

Türkiye’nin en kapsamlı dijital sağlık uygulaması olma yolunda hızla ilerleyen Heltia, Mayıs ayı boyunca Mental Sağlık Farkındalık Ayına özel bir kampanya düzenliyor. Kampanyanın amacı, toplumun psikolojik sağlık konusundaki kalıplarına dikkat çekmek, terapiyi stigmasız bir şekilde konuşmak ve mental sağlık konusunda farkındalığı artırmak.

Kısa süre önce marka kimliğinde değişikliğe giderek Salus yerine Heltia ismi ile yola devam etme kararı alan platform, bu kampanyanın ilk adımında İstanbul’un çeşitli sokaklarına afişler asarak mental sağlık konusunda farkındalık yaratmak istiyor. Şehrin dört bir yanına yerleştirilen bu afişlerde, Heltia takipçilerinden gelen yanıtlar yer alıyor. Bu yanıtlar, “Hisleriniz ve yaşantılarınız konusunda çevrenizden duyduğunuz en sinir bozucu cümleler neler?” sorusuna verilen cevaplardan derlendi. Amaç, toplumda mental sorunların hafife alınışına ve insanların duygusal deneyimlerinin küçümsenmesine vurgu yapmak.

“Amaç terapiyi normalleştirmek ve psikolojik sağlık konusundaki farkındalığını artırmak”

Heltia Pazarlama Direktörü Ezgi Topsoy, kampanya hakkında şunları söyledi: “Mental sağlık, yaşam kalitemiz için vazgeçilmez bir unsur. Ancak ne yazık ki, toplumda bu konuya dair birçok yanlış algı ve stigma bulunuyor. Bu kampanya ile amacımız, bu algıları değiştirmek, terapiyi normalleştirmek ve insanların psikolojik sağlık konusundaki farkındalığını artırmak. Herkesin yaşadığı duygusal zorlukların ve terapiye ihtiyaç duymanın doğal olduğunu anlatmak istiyoruz.”

Her bireyin kendi ihtiyaçlarını anlamak ve ona uygun destek sunmak için geliştirilmiş bir dijital sağlık platformu olan Heltia’da mental sağlık konusunda içerikler ve uzman danışmanlık hizmetleri ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor. Kullanıcılar, mental sağlık, beslenme ve fiziksel sağlık alanlarında uzmanların yer aldığı danışman ekiplerle kişiselleştirilmiş hizmet alabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.