Dolar 34,0801
Euro 37,7471
Altın 2.755,79
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 28°C

İstinye Üniversitesi dünyada sadece birkaç merkezde gerçekleştirilen “İzsiz Tiroidektomi” kursuna ev sahipliği yapacak

İstinye Üniversitesi dünyada sadece birkaç merkezde gerçekleştirilen “İzsiz Tiroidektomi” kursuna ev sahipliği yapacak
30 Ağustos 2024 05:48
1
A+
A-

31 Ağustos’ta düzenlenecek olan kurs Liv Hospital Vadistanbul Seminer Salonu’ndaki teorik eğitimin ardından İSÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Kadavra Laboratuarı’nda eğitmenler eşliğinde pratik eğitimle devam edecek. Kursa Türkiye’den ve dünyadan uzman eğitmenler ile kursiyer hekimler katılacak.

İstinye Üniversitesi (İSÜ) son yılların popüler cerrahi tekniği olan ve “İzsiz Tiroidektomi” olarak da anılan “Vestibüler Yaklaşım ile Transoral Endoskopik Tiroidektomi (TOETVA)” uygulamalı taze donmuş kadavra kursuna ev sahipliği yapıyor. 31 Ağustos’ta düzenlenecek olan kurs Liv Hospital Vadistanbul Seminer Salonu’ndaki teorik eğitimin ardından İSÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Kadavra Laboratuarı’nda eğitmenler eşliğinde pratik eğitimle devam edecek. Endokrin Cerrahisi Derneği’nin ve Avrupa Endokrin Cerrahisi Derneği’nin (European Society of Endocrine Surgeons) destekleri, LIV Hospital Vadistanbul Hastanesi iş birliği ile düzenlenen kursa Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden hekimler kursiyer olarak katılacak. Kursun direktörlüğünü İSÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Cem Dural ve Ege Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Özer Makay yürütecek. Sekreterlik görevini ise Ege Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yiğit Türk üstlenecek. Etkinliğin dili İngilizce olacak.

 

Farklı ülkelerden hekimler eğitim olarak katılacak

 

Endokrin cerrahisi ve minimal invaziv cerrahi uygulamalar içerisinde en güncel yöntemlerden biri olan TOETVA tekniği ile ilgili dünyada birkaç merkezde gerçekleştirilmekte olan bu ileri düzey kursta Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden hekimler kursiyer olarak yer alacak. Uluslararası ve ulusal deneyimleri son derece yüksek olan eğitmenlerin görev alacağı kursta İtalya’dan Roma Sacre Cuore Üniversitesi, Augustino Gemelli Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Marco Raffaelli, Verona Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Andrea Casaril, Avusturya’dan Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Philipp Riss uluslararası eğitmen olarak görev alacak. 

 

Ayrıca bu tekniği ülkemizde başarı ile uygulayan İstanbul Tıp Fakültesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Tunca başta olmak üzere, Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atakan Sezer, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’dan Prof. Dr. Serkan Teksöz, İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. İsmail Cem Sormaz, Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Özdemir ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Nurcihan Aygün ve  İSÜ Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ayberk Kurt eğitmen olarak kursta görev alacak uzmanlar arasında.

 

İzsiz Tiroidektomi nedir?

 

Başta Tayland ve Güney Kore Cumhuriyeti olmak üzere Uzakdoğu’da cerrahi pratiğinde geniş yer bulan, Dünya’da birçok ileri düzey merkezde benimsenen ve uygulaması yaygınlaşmaya başlayan bu teknikte tiroid bezine yönelik cerrahi ağız içerisinden gerçekleştiriliyor ve boyun bölgesinde ameliyat izi olmamasına olanak veriyor. Ancak her yeni teknik gibi rutin cerrahi uygulamaya girmeden önce bu karmaşık endoskopik teknik de tüm detayları ile öğrenilmesi ve pratik yapılması gerekli olduğundan dünyada çeşitli merkezlerde belli aralıklarla eğitim etkinlikleri düzenleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.