Dolar 32,5978
Euro 34,8331
Altın 2.497,37
BİST 9.457,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 29°C

15 Temmuz şehidinin annesi, hüznü ve gururu bir arada yaşıyor

SAMSUN (AA) – MUSTAFA ÇAVUŞ – Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken açılan ateşle şehit düşen …

15 Temmuz şehidinin annesi, hüznü ve gururu bir arada yaşıyor
14 Temmuz 2021 12:21
251
A+
A-

SAMSUN (AA) – MUSTAFA ÇAVUŞ – Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederken açılan ateşle şehit düşen Sevgi Yeşilyurt'un annesi, kızının vatanına sahip çıkarken şehit olmasının gururunu yaşıyor.

İstanbul'da oturan iki çocuk annesi 51 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı sokağa çıkarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gitti.

Yanında bulunanlarla darbeci askerlere karşı mücadele eden Yeşilyurt, açılan ateş sonucu şehit düştü.

Samsun'un Alaçam ilçesinde kızının adının verildiği sokakta yaşayan 73 yaşındaki anne Gülbeyaz Yeşilyurt, AA muhabirine, acısının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi.

Kızının kabına sığmayan girişken biri olduğunu vurgulayan Yeşilyurt, televizyon izlerken köprüdeki karışıklığı görerek evinin ışıklarını söndürmeden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gittiğini anlattı.

Aradan geçen 5 yılda acısının ilk günkü gibi olduğunu dile getiren Yeşilyurt, “Bana 5 yıl gibi gelmiyor, sanki yeni olmuş gibi. Cennet mekanları olsun. Vatan yoluna gittiler. 5 evladımdan birini vatana verdim. Evlat acısı zor aklıma başka bir şey gelmiyor ama vatansız hiç olmaz. Vatan mutlaka olacak. Evlat acısı hiçbir gün unutulmaz ama vatan için bir evlat çok değil.” diye konuştu.

Vatan için gururlu olduğunu belirten şehit annesi, şunları kaydetti:

“Allah ordumuzu, milletimizi başımızdan eksik etmesin. Sağlık sıhhat versin. Sevgi'den geriye iki çocuğu kaldı. Yıllarca çalıştı, sonra emekli oldu. Tam sefasını sürecek derken… Ama ecel vakti gelmiş. Şehitlik mertebesine ulaştı. Ben de hem üzüntülüyüm hem de gururluyum. Vatan için gururluyum. Rabbim onların şefaatinden bizi ayırmasın. Vatanı uğruna can verenlerin mekanı cennet olsun.”

Muhabir: Murat Aslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.