2. Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması Başvuruları Başladı
Atakum Belediyesi, genç yazarları bir araya getiren 2. Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması için başvuruları başlattı. Yarışmaya Samsun genelindeki ortaokul ve lise öğrencileri katılabilecek, son başvuru tarihi 1 Nisan Çarşamba olarak belirlendi.
Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması için başvurular başladı. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in öncülüğünde gerçekleştirilen yarışma, Samsun sınırları içerisindeki okullarda öğrenim gören ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere açıktır. Yarışma için son başvuru tarihi 1 Nisan Çarşamba günü olarak ilan edildi.
Serbest konulu olarak belirlenen Hasan Ali Yücel Öykü Yarışması, Türk eğitim sistemine önemli katkılarda bulunan Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in anısına düzenlenmektedir. Organizasyon, edebiyata ilgi duyan genç yetenekleri bir araya getirmeyi hedeflemektedir.
Genç Yeteneklere Destek ve Ödüller
Yarışmada finalistlere çeşitli ödüller verilecektir. Ortaokul ve lise kategorilerinde birincilik ödülü 4 bin TL, ikincilik ödülü 3 bin TL, üçüncülük ödülü 2 bin TL ve mansiyon ödülü bin 500 TL olarak duyuruldu. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, başvuru şartnamesine uygun olarak hazırladıkları eserlerini ve gerekli evrakları yarisma.atakum.bel.tr web adresine e-posta yoluyla gönderebileceklerdir.
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, yarışmanın geleneksel hale getirilmesinin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Türkel, ❝Türk eğitim sisteminin ve kültürel hayatının gelişmesi için büyük mücadele veren ve bu amaca hayatını adayan Eski Milli Eğitim Bakanımız Hasan Ali Yücel’in anısına, geçen yıl ilk kez düzenlediğimiz yarışmamızın ikincisini düzenliyoruz. Atakum Belediyesi olarak, son derece önemli ve anlamlı organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Köy Enstitülerinin Kurucusu Hasan Ali Yücel’in eserlerini genç kuşaklara tanıtacak ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandıracak olan yarışmamızı, geleneksel hale getirmek için yola çıktığımızı geçen yıl söylemiştim. Bu yolda kararlı şekilde attığımız adımların gençlerimiz için güzel gelişmeleri başlatacağını düşünüyor ve edebiyata ilgi duyan çocuklarımızı, gençlerimizi yarışmamıza bekliyoruz.❞ şeklinde konuştu.