Dolar 34,0598
Euro 37,7457
Altın 2.763,84
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 28°C

34. Burhaniye

34. Burhaniye
29 Ağustos 2024 12:00
4
A+
A-

Açılış konuşmalarının ilkini ev sahibi Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler yaparak, “Kültürümüzü sanatımızı değerlerimizi gençlerimize ve gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız ve ne mutlu ki bunu başarıyoruz. Özgürlüğü, barışı, insan olmanın keyfini doyasıya yaşadığımız kentimizde 34. sünü düzenlediğimiz Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivalimize hepiniz hoş geldiniz” dedi. Ardından, kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Balıkesir’de kültür ve sanat faaliyetlerine verilen önemin arttığını vurgulayarak “Balıkesir Türkiye’nin parlayan yıldızı. Azim ve kararlılıkla mutlu insanlar kenti Balıkesir’imizi ileriye taşıyacağız” dedi.

Ören Meydanı’nı dolduran halka seslenen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel; son 2 yılda 30 tane festivalin iptal edildiğini vurgulayarak, “Şuan ki durumumuzda halkımız bırakın sinemaya, tiyatroya gitmeyi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyor. Bu sebeple belediyelerimizin düzenlediği kültür sanat etkinliklerinin değeri çok büyük. Bu güzel festival için ve Burhaniye halkına ev sahipliği için teşekkür ediyorum” dedi.

Yoğun ilgi ve katılımın olduğu festival açılışı için protokol ve katılımcılar sergi ve stant alanına geçti. Açılışa; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Mv. Ensar Aytekin, CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Mv. Ali Mahir Başarır, Balıkesir Mv. Serkan Sarı, Ankara Mv. Umut Akdoğan, Çanakkale Mv. İsmet Güneşhan, Balıkesir Büyük Belediye Başkanı Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, CHP Parti Meclis Üyesi Mehmet Tüm, 22. Dönem Milletvekilleri; Harun Akın, Feramüz Şahin, Ali Kemal Kumkumoğlu, Yavuz Altınorak, Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı, İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.