Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Paz
27°C
Pts
26°C
Sal
26°C
Çar
27°C
Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda düzenlenen 665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sona erdi ve başpehlivan belli oldu.
Yağlı güreşlerinin olimpiyatı olarak kabul edilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl 665’incisi düzenlendi. 3 Temmuz cuma günü başlayan müsabakaların ardından kazananlar belirlendi.
Rakiplerini yenerek finale yükselen Erkan Taş ve Feyzullah Aktürk arasındaki karşılaşma kıran kırana geçti. Güreşin galibi Erkan Taş oldu ve adını 665’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlığına yazdırdı. Taş, Kırkpınar’da ilk kez altın kemerin sahibi oldu.
Final güreşini protokol üyeleri heyecanla ayakta takip etti. Müsabakalar boyunca sporcuların performansı izleyicilerden büyük alkış aldı.