Dolar 42,5212
Euro 49,5764
Altın 5.775,84
BİST 10.983,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Açık
Samsun
16°C
Açık
Cum 18°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

AFAD Sudan’da İnsani Yardım Çalışmalarını Değerlendirdi

AFAD Sudan’da İnsani Yardım Çalışmalarını Değerlendirdi
9 Kasım 2025 10:07
104
A+
A-

AFAD ekibi, Sudan’daki insani yardım çalışmalarını yerinde inceledi ve ihtiyaçları tespit etti. Türkiye, 2024 yılında Sudan’a gönderdiği yardımlara ek olarak, Çad’daki mültecilere de destek sağladı.

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen başkanlığındaki dört kişilik bir heyet, Türkiye’nin Hartum Büyükelçiliği koordinasyonunda Sudan’daki insani yardım çalışmalarını değerlendirdi. Ekip, bölgedeki ihtiyaçları yerinde tespit ederek, yardım faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla çalışmalarda bulundu.

Taşdelen, Sudan’a 2024 yılı içinde gönderilen iki “iyilik gemisi” ile 5 bin tonun üzerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldığını belirtti. Bu yardımlar, gıda, hijyen malzemeleri, barınma ekipmanları, ilaç ve tıbbi cihazlardan oluşuyordu. Yardımlar, çatışmalardan etkilenen ve yardıma muhtaç olan insanlara ulaştırıldı.

Çad’daki Mültecilere Yardım

Türkiye, Sudan’daki çatışmalardan kaçarak Çad’a sığınan mülteciler için de yardım faaliyetlerinde bulundu. Bu kapsamda, 1000 çadır ve 1000 gıda kolisi gönderildi. Taşdelen, Port Sudan’daki son yardım dağıtımının da bu kapsamda gerçekleştiğini ifade etti. Bölgede kapsamlı bir ihtiyaç analizi yapıldığını belirten Taşdelen, yeni yardım planlarının sahadaki duruma göre şekilleneceğini vurguladı.

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi Fatih Yıldız, özellikle Kuzey Darfur’un merkezi Faşir’deki insani krize dikkat çekti. Yıldız, Türkiye’nin olayların başından itibaren Sudan halkının yanında olduğunu belirtti. AFAD heyetinin 4 günlük ziyareti sırasında Sudanlı yetkililerle insani yardım planlamaları değerlendirildi ve yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu kamplarda yardım faaliyetleri yürütüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.