Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Yağmurlu
Samsun
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Başkan Çerçioğlu: çalışan gazeteciler günü kutlu olsun

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çerçioğlu mesajında şunlara yer verdi:

Başkan Çerçioğlu: çalışan gazeteciler günü kutlu olsun
10 Ocak 2024 03:48
191
A+
A-

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çerçioğlu mesajında şunlara yer verdi:

Basın önemli ve etkin bir denetim organı olarak demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Bu konumuyla gazeteciler de yeri geldiğinde çok zor şartlar altında çalışarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. 

Gazeteciler halkı haberdar etmek için yeri geldiğinde kendi hayatlarını ortaya koymaktadırlar. Ekonomik şartların iyice ağırlaştığı günümüzde bizleri habersiz bırakmayan, mesleklerini onurlarıyla yapan gazeteciler demokrasimizin vazgeçilmezleridir. 

Türk basın tarihi, basın emekçilerinin alın terinin yanı sıra; Uğur Mumcu, Abdi İpekçi gibi mesleği için canını hiçe sayan kalemlerin kayıplarıyla da yazılmıştır. Türkiye, canlarını verme pahasına mesleklerine âşık, “doğru” ve “ilkeli” haberden sapmayan basın mensupları sayesinde demokrasi mücadelesinde bugünlere gelmiştir. Onları minnetle anıyoruz. 

Gazetecilik ilkelerinden şaşmadan kamuoyunu bilgilendiren, çağdaş bir Türkiye için düşünen, doğru ve ilkeli haberden asla ödün vermeyen tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.