Dolar 34,0861
Euro 37,9980
Altın 2.818,20
BİST 9.801,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 23°C
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Başkan Doğan, Bakan Uraloğlu’nu Belediyede Ağırladı

Başkan Doğan, Bakan Uraloğlu’nu Belediyede Ağırladı
18 Eylül 2024 11:14
29
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan bir dizi program için Samsun’a teşrif eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu makamında ağırladı. Başkan Doğan, “Daha hızlı Samsun hedefimize hep birlikte ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.

 Bir dizi program için Samsun’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan makamında ağırladı.  Samsun için birlik mesajı veren Başkan Doğan, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Sayın Bakanımızın da destekleriyle ‘daha hızlı Samsun’ gayemiz için çalışıyoruz” dedi.
Bakan Uraloğlu Samsun’da
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu Samsun’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu bir dizi program için Samsun’umuza teşrif ettiler. Sayın Bakanımızı Samsun’umuzda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bakanlığımız ile çok iyi bir iş birliğimiz var. Sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, bakan yardımcılarımıza ve tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. ‘Samsun gelişiyor, Türkiye hızlanıyor’ diyerek Bakanlığımızla birlikte güzel çalışmalara imza atıyoruz” dedi.
10 yeni tramvay
Şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve toplu taşıma hizmetlerini iyileştirmek amacıyla 10 yeni tramvayın Samsun’a kazandırıldığının altını çizen Başkan Doğan, “10 yeni trenle alakalı yerli üretimi gerçekleştirecek firma ile sözleşmeyi geçtiğimiz günlerde imzalamıştık. Bakanlığımız tarafından şehrimize hediye edilecek bu 10 tren seti için de Sayın Bakanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Şehir Hastanesi-Kamu Kampüsü ve Eğitim Araştırma Hastanesi hattı devreye girdiğinde sadece Şehir Hastanesine yaklaşık 50 bin yolcu taşımamız gerekecek. İlkadım’ın merkezinden alarak kuzey-güney hattında da yeni bir raylı sistem aksı olsun istedik. Bakanlığımız da bizi kırmayarak projeyi onayladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da kabulü ile resmî gazetede yayımlandı. Samsun’un için önemli bir iş bu. Toplam maliyeti 12 milyar olan bu işi Belediyemizin kasasından bir lira bile çıkmadan; devletimizin, bakanlığımızın imkanlarıyla gerçekleştiriyoruz. İlkadım ilçemizi, Canik ilçemizi birbirine bağlayan Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy aksında trafiği rahatlatacak, kolaylaştıracak önemli bir iş bu” ifadelerini kullandı.
Daha hızlı Samsun için çalışıyoruz
Başkan Doğan, “Bizler ‘daha hızlı Samsun’ diyerek yola çıktık. Bunu söylerken de istedik ki Samsun’umuz hedeflerine ulaşırken daha hızlı yol alabilsin. Bir olsun, birlik olsun. Şehrimizin ulaşımla ilgili bazı beklentileri var bunları biliyoruz. Gayemiz bunları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun destekleriyle hayata geçirmek. Bu hususta da güzel bir şekilde yol alıyoruz. Bizler Samsun’umuz için çalışmaktan gurur duyuyoruz. İnşallah hep birlikte hayata geçireceğimiz ulaşım yatırımlarımız ile Karadeniz’in medarıiftiharı Samsun’umuzu daha ileri taşıyacağız” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.