Dolar 33,0622
Euro 36,0373
Altın 2.612,83
BİST 11.139,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

Başkan Yiğit: “Öldürme yasasına karşıyız”

Başkan Yiğit: “Öldürme yasasına karşıyız”
16 Temmuz 2024 19:12
1
A+
A-

Pek çok ilden gelen belediye temsilcileri ziyaret ederek çalışmaları model alırken klinikte can dostlara ileri derecede kemik operasyonu dışında her türlü tedavi işlemi uygulanıyor. 50 köpek ve 100 kedi kapasiteli bakımevine sahip Veteriner İşleri Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden sahiplendirme işlemi de gerçekleştiriyor. Yıllık ortalama 200 civarında can dostun sahiplenildiğini belirten yetkililer, sahiplenilen hayvanın kısırlaştırma işlemini de gerçekleştiriyor. 2 veteriner hekim, 2 veteriner teknikeri, 1 büro işçisi, 1 sağlık teknikeri memur ve 3 yakalama ve temizlik işçisi ile hizmet veren Veteriner İşleri Müdürlüğü, 2024 yılının ilk 6 ayında 500 sokak hayvanının kısırlaştırmasını gerçekleştirdi.

“ÖLDÜRME YASASINA KARŞIYIZ”

Can dostların Balçova’da mutlu yaşaması için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Sürekli olarak hayvan sever arkadaşlarımız ve bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşları ile temas halindeyiz. Can dostlarımızın da bu toplumun bir parçası olduğunu ve sağlıklı koşullarda yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Biz de Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel gibi sokak hayvanlarının öldürülmesini değil, kısırlaştırma kampanyası başlatılmasını destekliyoruz. Meclise sunulan öldürme yasasına karşıyız. Kliniğimiz, ameliyathane ve yoğun bakım ünitemiz gerçekten iyi bir cihaz ve teknik donanıma sahip. Bu bizim için bir avantaj ve bu avantajı can dostlarımız için kullanıyoruz. Onlar için hizmetlerimizi aksatmadan sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.