Dolar 33,0961
Euro 36,2384
Altın 2.632,41
BİST 11.115,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
30°C
Hafif Yağmurlu
Per 32°C
Cum 32°C
Cts 30°C
Paz 30°C

Belediye Başkanı Rasim Arı; “Nevşehir Bölgesinde Parlayan Bir Yıldız Olacak”

Belediye Başkanı Rasim Arı; “Nevşehir Bölgesinde Parlayan Bir Yıldız Olacak”
17 Temmuz 2024 16:24
1
A+
A-

Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir’in il oluşunun yıl dönümü olan 20 Temmuz 2024 tarihinde hizmete açılacak Kayaşehir VR (Sanal Gerçeklik) Merkezi ve Kapadokya Kayaşehir Tarihi Yolculuk Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Beraberinde Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer, Hasan İler, Veli Kırşehirli ve meclis üyeleri ile birlikte gittiği merkezde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Arı, merkezin Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl dönümünün kutlanacağı 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü hizmete gireceğini açıkladı.

Kapadokya bölgesinde bir ilk olacak olan ve bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin VR gözlüklerle dört mevsim balon uçuşunu deneyimleyerek Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini izleyebilecekleri merkezin bölge turizmine de ciddi katkılar sunacağını ifade eden Arı, “20 Temmuz Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’in il oluşunun yıl dönümü. O gün Arttırılmış Sanal Gerçeklik Merkezi ve Kapadokya Kayaşehir Tarihi Yolculuk Müzesi’ni açıyoruz. Şu anda burayı yetiştirebilmek için hummalı bir çalışma yapıyoruz.  Tüm bu çabamız şehir merkezinin turizmden daha fazla pay alabilmesi için. Şu anda Meryem Ana Kilisesi turizm için hazır, Kayaşehir içerisindeki gezi güzergahlarımızı daha önceden hazırlamıştık. Şimdi Tahtalı Kahve’nin son aşamasına geldik. Oranın da projesini kısa sürede başlatıyoruz. Kahveci Dağı’nı ise tüm hemşehrilerimizin aileleriyle, misafirleriyle vakit geçirebilecekleri Rekreasyon ve Mesire Alanına dönüştürmek için çalışmaları başlattık. Bu bölgede yapılması planlanan oteller ile alakalı görüşmelerimiz son sürat devam ediyor. Otelleri de buraya yapmaya başladığımız andan itibaren bu şehirdeki istihdam sorunu sona erecek. Beraberinde ağaların ağalığı bizim de marabalığımız ortadan kalkacak. Artık birilerine istihdam için dil dökmeyeceğiz. Artık birilerinden bir şey istemeyeceğiz. Kendi yağı ile kavrulan, makus tarihini değiştirmiş, bölgesinde parlayan bir yıldız olacağız.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.