Bilal Erdoğan Kütüphane Sohbetleri’nde Önemli Değerlendirmelerde Bulundu
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kütüphane Sohbetleri” programında eğitimden gençlik faaliyetlerine, Türkiye’nin uluslararası konumundan deprem sonrası yeniden yapılanma süreçlerine kadar önemli değerlendirmelerde bulundu.
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Ankara’daki AK Parti Kongre Merkezi’nde yer alan kütüphanede AK Parti Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığınca düzenlenen “Kütüphane Sohbetleri” programına konuk oldu. Programın moderatörlüğünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Hüseyin Yayman üstlendi.
Programda bir konuşma gerçekleştiren Hüseyin Yayman, siyasetin yoğun gündemi içerisinde kültür, sanat ve değerler üzerine sohbetlerin devam ettiğini belirtti. Yayman, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında gençlere yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
Eğitim ve Kültürel Değerlerin Aktarımı
Bilal Erdoğan, programda eğitim ve meslek yaşamına ilişkin bilgiler paylaştı. Erdoğan, 2011 yılından bu yana Türk kimliğini oluşturan kültürel değerlerin yeni nesillere aktarılması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. İlim Yayma Vakfı bünyesinde eğitim ve gençlik faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, başarılı öğrencilerin farklı alanlarda gelişimini desteklemeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin ekonomik ve sosyal alanda önemli bir dönüşüm sürecine girdiğini vurgulayan Erdoğan, milli gelirdeki artışla birlikte ülkenin uluslararası alanda daha görünür hale geldiğini ifade etti.
Türkiye’nin Dünya Vizyonu ve Gençlere Tavsiyeler
Gençlere başarılı isimleri örnek almaları yönünde tavsiyelerde bulunan Bilal Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yüzyıla damga vuran liderlerden biri olduğunu söyledi. Erdoğan, ❝Gençlerin Cumhurbaşkanımızı tanımasını ve örnek almasını çok önemsiyorum. Onun bu ülkeye sağladığı kabiliyetler, iddialı olmamızı gerektiriyor ki dünyadaki belli meselelerde Türkiye söz söylemeye devam edebilsin.❞ ifadelerini kullandı.
Dünyada yeni bir düzene ihtiyaç duyulduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin mevcut şartlarda insanlığın refahı ve huzuru için katkı sunabilecek bir konumda bulunduğunu dile getirdi.
Deprem Bölgesi ve Geleneksel Spor Destekleri
Programda 6 Şubat depremlerine ilişkin soruları da yanıtlayan Bilal Erdoğan, depremden etkilenen şehirlerde yürütülen yeniden inşa çalışmalarına değindi. Deprem bölgesindeki şehirlerin daha sağlıklı ve yaşanabilir hale geleceğini belirten Erdoğan, bu sürecin uzun vadeli planlamalarla sürdürüldüğünü aktardı.
Gençlerden gelen sorular üzerine geleneksel sporlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, okçuluğa olan ilginin son yıllarda arttığını ve lisanslı sporcu sayısında önemli bir artış yaşandığını ifade etti. Erdoğan, olimpik okçulukta elde edilen başarıların dikkat çekici olduğunu belirtti.
Program sonunda Bilal Erdoğan’a, Hatay’ın tarihini ve yeniden ayağa kalkma sürecini simgeleyen “Hayat Ağacı” motifli mozaik tablo hediye edildi. Programa AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve milletvekilleri de katılım gösterdi.