Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 28°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
28°C
Hafif Yağmurlu
Paz 29°C
Pts 28°C
Sal 28°C
Çar 28°C

BİLİM MERKEZİ VE PLANETARYUM’DA SONA DOĞRU

BİLİM MERKEZİ VE PLANETARYUM’DA SONA DOĞRU
16 Ağustos 2024 14:43
15
A+
A-

BİLİM MERKEZİ VE PLANETARYUM’DA SONA DOĞRU

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum’u olacak projede sona gelindi. Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan ve çevre düzenlemelerinin ardından hizmete açılacak projeyi yerinde inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Merkezimizi hizmete açtığımızda binlerce gencimiz ve çocuğumuz bilimle daha fazla buluşacak” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi şehre önemli eserler kazandırmaya devam ediyor. Şehrin bilimdeki gücüne güç katmak isteyen Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Bölgesi’nin en büyüğü olacak ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum’u Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle hayata geçiriyor.  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sona yaklaşan çalışmaları TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanı Ömer Kökçam ile birlikte yerinde inceledi.

Samsun-Ordu Karayolu Gelemenmevkinde inşa edilen Bilim Merkezi ve Planetaryum da kaba inşaat çalışmaları tamamlandı. Çevre düzenlemeleri başladı. Toprak dolgu çalışmaları ve perde beton imalatlarının ardından peyzaj çalışmaları yapılacak.

Her yönüyle bilim

12 bin metrekare alana sahip proje de her detay bilime ve gençlere göre tasarlandı. Fuaye alanı, sergi salonları, atölyeler, satış alanları, laboratuvar ve planetaryumun yer aldığı proje bilime, teknolojiye ve inovasyona ilgi duyan gençlerin uğrak noktası olacak.

“Bilim ve teknolojiyi üreten şehir olmak istiyoruz”

Bilim Merkezi ve Planetaryum projesinin Samsun için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Geleceğin teknoloji yıldızları Samsun’da yetişsin diye bir gayemiz var. Bilimle iç içe büyüyen bir gençlik için çalışıyoruz. Karadeniz Bölgemizin en büyük ‘Bilim Merkezi ve Planetaryum’u olacak projemizde sona yaklaştık. Burayı hizmete açtığımızda binlerce gencimiz ve çocuğumuz bilimle daha fazla buluşacak. Burada gençlerimizin, çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmeleri için her olanağı onlara sunmuş olacağız. Biz Samsun’umuzun sadece bilim ve teknolojiyi takip eden değil, bilim ve teknolojiyi üreten bir şehir olmasını istiyor, bu doğrultuda çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.