Dolar 34,2017
Euro 38,0216
Altın 2.908,18
BİST 9.608,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 24°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 27°C
Cts 27°C

Bingöl’de 8 yıllık resmi nikahlı eşi deport edilen baba yardım istedi

Bingöl’de 8 yıllık resmi nikahlı eşi deport edilen baba yardım istedi
1 Ekim 2024 07:00
35
A+
A-

Bingöl’de 8 yıl önce Suriye uyruklu Dua Dönmez ile evlenen ve bu evlilikten 3, 5 ve 7 yaşlarında da 3 çocuğu bulunan Bingöl nüfusuna kayıtlı Hasan Dönmez, eşinin deport edildiğini, çocuklarıyla çaresiz kaldığını ve yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

EŞİMİ ZORLA GÖTÜRDÜLER

Göç İdaresi tarafından Dönmez ailesine ‘deport tebligatı’ yapılınca aile adeta şoka uğradı. Eşinin, polis tarafından 26 Eylül 2024 Perşembe günü Bingöl’de ikamet ettikleri evden zorla alındığını iddia eden Hasan Dönmez, 3 çocuğu ile çaresizce kaldığını söyledi.

Yaşananları hukuksuzluk olarak nitelendiren Hasan Dönmez, “Yaklaşık 8 yıldır evliyiz ve resmi nikahımız var. Göç İdaresi tarafından geldiklerini söyleyen polisler, eşimi zorla alıp Gaziantep’e Geri Gönderme Merkezi’ne götürdüler. Ben ve çocuklarım çaresizce ortada kaldık. Kimseye bir zararımız ve suçumuz olmadığı halde neden hukuksuz bir şekilde işlem yapılıyor? Bu çocuklara hiç mi acımıyorlar? Hiçbir mahkeme kararı ve suç olmadan nasıl böyle bir şey yapılabilir? Çocuklarım günlerdir ağlıyor ve ben de çaresizim. Çocukları annelerinden ayırmak hangi kanuna, hangi vicdana sığar?” diyerek tepkisini dile getirdi.

BABA, MÜJDELİ HABER BEKLİYOR!..

İlgili kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan Hasan Dönmez, “Rica ediyoruz bu yanlıştan dönülsün ve eşimin tekrardan evine ve çocuklarına dönmesine izin verilsin” dedi.

Dönmez, çaresizce bekleyişinin sürdüğünü, resmî kurumlardan müjdeli haber beklediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Haber Birlik Haber Ajansından alınmıştır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.