Bornova’da dik yokuş kaymaz betonla kaplandı
Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çamkule Mahallesi 4718 Sokak’ta dik yapısı nedeniyle araç trafiğine kapalı olan ve yaya ulaşımında kullanılan yokuşu, kayma riskini azaltmak amacıyla özel zemin betonuyla kapladı.
Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çamkule Mahallesi 4718 Sokak’ta yaya ulaşımını kolaylaştırmaya yönelik çalışma gerçekleştirdi. Dik yapısı nedeniyle araç trafiğine kapalı olan ve mahalle sakinleri tarafından yaya ulaşımında kullanılan sokakta, kayma riskinin azaltılması amacıyla özel zemin betonu uygulaması yapıldı.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, teknik ekip ve Çamkule Mahallesi Muhtarı Nesim Yaşar ile bölgede incelemelerde bulundu. Belediyeden yapılan açıklamaya göre sokaktaki eğim, özellikle kış aylarında yağmur ve buzlanmanın etkisiyle yayalar açısından kayma ve düşme riski oluşturuyordu. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla yokuşun zemininde beton uygulaması tamamlandı.
Eşki: Can güvenliği önceliğimiz
Çalışmaya ilişkin açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ❝Çamkule Mahallemizin 4718 Sokağı, özellikle kış aylarında dik yapısı nedeniyle tam bir çileye dönüşüyordu. Yağışlı ve buzlu havalarda burada yürümek zorunda kalan vatandaşlarımızın can güvenliği ciddi şekilde tehlikeye giriyordu.❞ dedi.
Mahalle muhtarı ve teknik ekiplerle yapılan planlamanın ardından çalışmanın gerçekleştirildiğini belirten Eşki, Bornova genelinde ulaşımı zorlaştıran noktalara yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Muhtar Yaşar: Uzun süredir talep ediyorduk
Çamkule Mahallesi Muhtarı Nesim Yaşar da yokuşun özellikle yaşlılar ve çocuklar açısından kış aylarında sorun oluşturduğunu belirterek, ❝Bu yokuş özellikle kışın yaşlılarımız ve çocuklarımız için büyük bir tehlikeydi. Başkanımız sesimizi duydu ve kısa sürede sorunu çözüme kavuşturdu.❞ ifadelerini kullandı.