Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Büyükşehir personeline uyuşturucuyla mücadele eğitimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Narkotik Şube ile yaptığı ortak çalışmayla, personeline uyuşturucuyla mücadele eğitimi verdi.

Büyükşehir personeline uyuşturucuyla mücadele eğitimi
6 Ocak 2024 12:12
209
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Narkotik Şube ile yaptığı ortak çalışmayla, personeline uyuşturucuyla mücadele eğitimi verdi.

Gittikçe yaygınlaşan ve kişileri sosyolojik, fiziksel ve ekonomik olarak yıpratan uyuşturucu problemiyle ilgili çalışma yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Antalya Narkotik Şube ile ortaklaşa bir çalışma yürüterek, personeline konuyla ilgili eğitim verdi. 

MADDE KULLANIMININ ZARARLARI ANLATILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşen eğitimde konuşmacı olarak yer alan Antalya Narkotik Şube Polisi Şahin Demirkıran, narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı ve kullanımı, narkotik madde çeşitleri, uyuşturucu satılan yerler, uyuşturucu suçlarında yasal durumlar, madde kullanımı ile mücadele merkezleri, uyuşturucu madde kullanan kişilerdeki belirtiler ve uyuşturucu maddelerin kişilerdeki fiziksel ve sosyal etkileri konusunda bilgi verdi. Demirkıran, “Uyuşturucu maddeler, sağlığa verdiği zararların yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan hukuki, sosyal, ekonomik sorunları da beraberinde getirmektedir” dedi.

PSİKOLOJİK BOYUTU ELE ALINDI

Eğitimde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı çalışanları, Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşegül İnci ve Psikolog Ayşe Şahin de konuşmacı olarak yer aldı. Şahin, uyuşturucu madde kullanım problemi olan bireylere nasıl davranılması gerektiğinden bahsetti. İnci ise konuşmasında, toplum olarak uyuşturucu maddelere yaklaşımın nasıl olması gerektiğinden söz etti

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.