Dolar 36,7110
Euro 40,1716
Altın 3.584,14
BİST 10.802,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 6°C
Kar Yağışlı
Samsun
6°C
Kar Yağışlı
Per 7°C
Cum 10°C
Cts 12°C
Paz 14°C

Canik Belediyesi’nden Kokarca Böceğine İlaçla Müdahale

Canik Belediyesi’nden Kokarca Böceğine İlaçla Müdahale
17 Mart 2025 16:12
161
A+
A-

Canik Belediyesi’nden Kokarca Böceğine İlaçla Müdahale

 

Canik Belediyesi, kahverengi kokarca böceğine karşı ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Canik Belediyesi, tarımsal üretime zarar veren kahverengi kokarca böceğine karşı ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. İlçe genelinde kahverengi kokarca böceğinin kışlak olarak belirlediği alanlarda ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirmeyi sürdüren Canik Belediyesi ayrıca, ahır ve ağılları da ilaçlıyor. Canik Belediyesi ve Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarıyla kahverengi kokarca böceğinin, tarımsal üretimdeki zararının önüne geçilmesi hedefleniyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede öncelikli olarak belirlenen 29 mahallede ilaçlama çalışmalarını tamamladıklarını, diğer mahallelerde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.

Aralıksız Mücadele

Canik’te kahverengi kokarca böceğine karşı ilaçlama çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde tarımsal üretime zarar veren kahverengi kokarca böceğine karşı ilaçlama çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Öncelikli olarak belirlediğimiz 29 mahallemizde ilaçlama çalışmalarımızı tamamladık. Diğer mahallelerimizde de ilaçlama çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Kahverengi kokarca böceğinin kışlak dönemi sonrası üremesini ve tarımsal verimliliğe olan zararının önüne geçmek adına ilçemizde ilaçlama çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.