DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Çarşamba’da bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi

SAMSUN (AA) – Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından uyuşturucu, sigara, alkol, nargile ve dijital bağımlılıkla mücadele semineri …

Banner Resmi
24.11.2021
201
A+
A-

SAMSUN (AA) – Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından uyuşturucu, sigara, alkol, nargile ve dijital bağımlılıkla mücadele semineri gerçekleştirildi.

Kaymakam Şükrü Yıldırım, Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu tarafından 2021 yılının “Bağımlılıkla Mücadele Seferberlik Yılı” olarak belirlenmesi nedeniyle düzenlenen seminerde, bağımlılık denildiğinde akla ilk olarak uyuşturucu ve alkol geldiğini ancak bunun yanı sıra sigara, nargile ve son yıllarda herkesin elinde cep telefonu ile internet bağımlılığı oluştuğunu söyledi.

Bağımlılıkların insanların hem hayatını hem de zamanlarını çaldığını belirten Yıldırım, “Bağımlılıklarla mücadele etmemiz gerekiyor. Bizim çocukluğumuzda internet ve cep telefonu yoktu, sokaklarda arkadaşlarımızla oyunlar oynayarak büyüdük ancak şimdiki çocuklar da yetişkinler de zamanının çoğunu cep telefonu veya bilgisayar başında geçiriyor. Bunun yanı sıra sigara ülkemizdeki en büyük bağımlılıklardan bir tanesi. Sigara içmek pek çok hastalığa neden oluyor. Bu nedenle sigaradan uzak durmamız gerekiyor.” dedi.

Alkol bağımlılığının da pek çok soruna neden olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “İnsan alkol alınca iradesini kaybediyor. Bunun en yakın örneğini geçtiğimiz günlerde komşu bir ilçemizde yaşadık ve 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. İnsanların en mutlu günü kana bulandı. Çarşamba'ya baktığımızda esrar bağımlılığını da görüyoruz. Bazı kesimler kısa yoldan zengin olma derdine düşüyor ve insanları zehirliyor ve yakalanınca herkes cezasını çekiyor. Sonuç olarak bağımlılıklar zamanımızdan ve hayatımızdan çalıyor. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın bağımlılıklarından kurtulması gerekiyor.” diye konuştu.

Seminerde Yeşilay sosyal hizmet uzmanı Zehra Gümüş de bağımlılıklar, zararları ve bağımlılıklarla mücadele ile bağımlılıkla ilgili doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.

Seminere Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar ve yükümlüler katıldı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.