DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Çarşamba’nın göz bebeği kuzu “Kibrit”

ÇARŞAMBA HALKININ ÇOK YAKINDAN TANIDIĞI VE ÜNÜNÜN TÜRKİYE’YE YAYILDIĞI KUZU KİBRİT ‘İN GÜN GEÇTİKÇE HAYRANLARI ARTIYOR

Çarşamba’nın göz bebeği kuzu “Kibrit”
Banner Resmi
10.10.2021
343
A+
A-

Samsun’un Çarşamba ilçe halkının çok yakından tanıdığı ve ününün Türkiye’ye yayıldığı kuzu “Kibrit”in gün geçtikçe hayranları artıyor.

Kuzunun sahibi Bayram Yurt, uzun yıllar önce geçimini sağlamak için gittiği Viyana’dan emekli olduktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Memleketi olan Çarşamba ilçesi Koldere Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Yurt, boş vakitlerini geçirmek amacıyla birçok kez kuzu sahiplendiğini, son olarak da ‘Kibrit’ ismini verdiği kuzu ile vaktini geçirdiğini söyledi.

Kuzu Kibrit’in sahibi Bayram Yurt, “Ben Kibrit’i doğar doğmaz Çarşambalı tanıdığım bir çobandan aldım. O gün bu gündür hiç ayrılmadık. Şu anda 3 aylık olan kuzu Kibrit’e gözüm gibi bakıyorum. Onu kendi ellerimle besliyorum. Fındık, ceviz yediriyorum. Her şeyi yiyor. Özellikle sütünü eksik etmiyorum. Daha yaşına girmediği için şimdilik süt ile beslemeye özen gösteriyorum. Her gün dışarıya dolaşmaya çıkıyoruz. O zamanda otlatmaya özen gösteriyorum ve yemeğini yedikten sonra da mutlaka onunla sanki spor yapar gibi uzun yürüyüşler yapıyoruz. Tüyleri büyüdüğünde onu berbere götürüyorum. En ufak bir rahatsızlık hissettiğimde de veterinere götürmeye dikkat ediyorum” dedi.

İlk aylarında Kibrit’i evde baktığını söyleyen Bayram Yurt, bebek gibi onu bezlediğinden ve banyo yaptırdığından söz etti. Kuzusunun bazen ortadan kaybolduğunda arkasından ağladığını dile getiren Yurt, kuzu Kibrit’in isminin de bir diziden etkilenip bu ismi verdiğini anlattı. Yurt, kuzusuna olan ilginin bir maç sonrası arttığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.