17 Ağustos 2026, 01:49:36
Dolar 47,8784
Euro 55,4429
Altın 6.737,19
BİST 14.172,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Pts 28°C
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 27°C

Çorum’da 15 Temmuz şehitleri Olçoklar için mevlit okutuldu

Çorum’da 15 Temmuz şehitleri Olçoklar için mevlit okutuldu
17 Ağustos 2026 00:04
70
A+
A-

15 Temmuz şehitleri Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok, memleketleri Çorum’un Mecidiyekavak köyünde düzenlenen Mevlid-i Şerif programında rahmet ve dualarla yâd edildi.

Çorum merkeze bağlı Mecidiyekavak köyünde, 21. Yıl Anma ve Dua Buluşması kapsamında gerçekleştirilen programda, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok anıldı.

Programa Olçok ailesinin yakınlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok’un yanı sıra ailenin vefat eden büyükleri Dursun, Erdoğan, Hacı Asiye ve Bekir Olçok da rahmetle anıldı.

Kur’an-ı Kerim ve dua okundu

Anma programında Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunurken, 15 Temmuz gecesi aynı mücadelede şehadete yürüyen baba ve oğlun hatırası bir kez daha yaşatıldı. Okunan dualarda yalnızca Olçok ailesinin şehitleri değil, vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitler rahmet ve minnetle yâd edildi.

Anma programına yoğun katılım

Buluşmaya Erol Olçok’un kardeşleri Cevat Olçok ve Yılmaz Olçok ile aile yakınlarının yanı sıra Çorum protokolünden isimler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mecidiyekavak’ta yıllardır sürdürülen buluşma, Olçok ailesinin hatırasını yaşatmanın yanı sıra 15 Temmuz şehitlerinin unutulmayacağı mesajının verildiği bir vefa buluşmasına dönüştü. Önceki yıllarda da aynı köyde Erol Olçok ve Abdullah Tayyip Olçok için benzer mevlit programları düzenlenmişti.

Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok, 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimine karşı koymak amacıyla gittikleri İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit olmuştu. Baba ve oğlun hikâyesi, 15 Temmuz direnişinin simgelerinden biri olarak hafızalarda yerini aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.