Dolar 34,1811
Euro 38,0758
Altın 2.932,41
BİST 9.808,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 23°C

DEM’Lİ BELEDİYELERDEN KIYIMA VE ALIMA DEVAM

DEM’Lİ BELEDİYELERDEN KIYIMA VE ALIMA DEVAM
27 Eylül 2024 07:58
32
A+
A-
 DEM’Lİ BELEDİYELERDEN KIYIMA VE ALIMA DEVAM
Dem Partili belediyeler, işçi kıyımı yaparak binlerce işçiyi ekmeğinden ederken diğer yandan da hükümetin tasarruf tedbirlerini hiçe sayarak yeni alımlar yapmaya devam ediyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 35’i temizlik ve 40’ı beden işçisi olmak üzere 75 yeni işçi alımı yapacak.
Dem Partili belediyelerin hiç bir kanun, kural ve vicdan tanımadığını belirten Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman,”Ekmeğinden edilen işçilerin ve onların yerine alınan yandaş işçilerin sayısını tutmayı unuttuk bile. Onlardan değilseniz size yaşam hakkı vermiyorlar ” diye konuştu.Dem Partili belediyeler, işçi kıyımında ve yeni işçi alımında sınır tanımıyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada belediyelerdeki kadrolaşmayı itiraf ederek,”Söz verdiklerimiz var .Onları işe alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz ” demişti.
Öyle de oldu. Büyükşehir Belediyesi 75 yeni işçi alımı yapacak. Dikkat çeken olay ise Dem Partili belediyelerin sürekli temizlik işçisi alması. Geçtiğimiz günlerde HDP/Dem belediyelerde bir çok temizlik işçisinin aslında örgütün belediyelerdeki yöneticileri olduğu ve belediye başkanlarına talimat verdiği belirlenmişti.Hizmet İş Sendikası’ndan Tepki Ve Eyleme DevamDem Partili belediyelerin hiç bir akıl ve vicdana sığmayacak kararlarla yüzlerce emekçiyi ve aileyi ekmeğe muhtaç hale getirdiğini söyleyen Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, belediyelerdeki işçilerin büyük bir baskı ve travma altında olduğunu kaydetti.
Kahraman,”Ekmeği için her türlü zorluğa katlanmak zorunda kalan işçi kardeşlerimiz “acaba bugün beni de atarlar mi ?” kaygısıyla işe gidiyor.
Her gün kıyım yapıyorlar, kendi yandaşlarını alıyorlar.
Para yok diyorlar, borç var diyorlar. İşçi çıkarıp kendi söz verdiklerini alıyorlar. İşçilerin ikramiyelerini aylardır vermiyorlar. Belediyeler hizmet yeri mi işçi kıyım ve yandaş doldurma yeri mi ?. Bu zulüm nereye kadar devam edecek? İşten çıkarılan kardeşlerimize üye oldukları sendikaya bakılmaksızın her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığımız eylem bu zulüm son bulana kadar devam edecek.” ifadelerine yer verdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.