Dolar 32,3449
Euro 34,9379
Altın 2.407,46
BİST 10.218,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Depremzede çocuklar kütüphanede moral buldu

SAMSUN (AA) – Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileleriyle Samsun'a gelen depremzede çocuklar için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Merkez Kütüphanesi'nde etkinlik düzenlendi.OMÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de 27…

Depremzede çocuklar kütüphanede moral buldu
28 Mart 2023 11:23
101
A+
A-

SAMSUN (AA) – Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aileleriyle Samsun'a gelen depremzede çocuklar için Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Merkez Kütüphanesi'nde etkinlik düzenlendi.

OMÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de 27 Mart – 2 Nisan arasında kutlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında OMÜ Kurupelit yerleşkesindeki KYK yurtlarında kalan aileler ve çocukları için çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Üniversite Merkez Kütüphanesi'nde “Kütüphane İyileştirir” temasıyla kutlanan haftada, depremzede çocuklarla kitap okuma, boyama gibi çeşitli etkinlikler yapılarak çeşitli hediyeler verildi ve çizgi film gösterimi sunuldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, etkinlikte, “Kütüphane Haftası”nın ilk günlerini depremzede çocuklara destek olmak amacıyla kutladıklarını söyledi.

Çocuklarda deprem korkusunun unutturulması için çeşitli sosyal etkinlikler düzenlendiğini aktaran Eren, “Kütüphane yönetimimizin hazırladığı bu etkinlik çok anlamlı ve önemli. Depremzede ailelerin ve çocukların burada yaşadıkları olumsuzlukları unutmaları bir nebze de olsa moral bulmaları bizler için çok önemli. Yaraları sarmak, insani ve vicdani bir sorumluluktur. Bu kapsamda herkes üzerine düşeni yerine getirmelidir.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.